7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Kezünkbe vettük a legvékonyabb Acer ultrabookot, a Swift 7-et

2018. december 17.
14.5191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nemrégiben kezünkbe vettük az Acer legújabb ultrabook modelljét, a Swift 7-et, mely az egyik legvékonyabb készüléke a márkának, sőt világszinten is kiemelkedő tulajdonságai miatt sokan választják társuknak a laptopot. Mai cikkünkben bemutatjuk nektek a Swift 7-et, valamint megtudhatjátok azt is, hogy miért cserélnénk le szívesen laptopjainkat erre a gyönyörűségre.


Karcsúságból elsőosztályú - külső

Ha a mai modern laptopokra gondolunk, akkor szinte elvárás, hogy minél könnyebb és vékonyabb legyen, hiszen egy nőnek így is rengeteg mindent kell a táskájában cipelnie a nap során. Az Acer mérnökei év elején elhozták a világ legvékonyabb ultrabookját, mely mindössze 8,98 mm vastag(!). Súlyát tekintve pedig alig 1 kg, így ha ezt a csodaszép készüléket választjuk, akkor nem kell azon aggódni, hogy cipelés közben leszakadna a vállunk.

Elegáns fekete színben és arany-fekete színben is kapható a modell, ráadásul minden csomagolásban rejlik egy praktikus tok is, mely még könnyebbé teszi a készülék cipelését, biztosak lehetünk benne, hogy a lakáskulcs nem fogja végig karcolni a fém felületeket. A tok prémium minőségű anyagból készült, így a tartósságára sem lehet panaszunk.

Kezünkbe vettük a legvékonyabb Acer ultrabookot, a Swift 7-et - 2. kép

A kijelző egy 14"-es full HD IPS érintőképernyő, melyet akár 180 fokban is kihajthatunk, így például egy-egy megbeszélésen könnyebben tarthatunk prezentációt a készüléken keresztül és például tervrajzokat is bátran megmutathatunk rajta. Egyetlen hibája talán az, hogy nem teljesen simul rá az asztalra, így ha kicsit erősebben nyomkodjuk a kijelzőt, akkor könnyen megüthetjük a hátulját.

Manapság egyre elterjedtebb az ujjlenyomat-olvasó a különböző technikai eszközökön, így nem maradhatott le a Swift 7 ultrabookról sem. Az ujjlenyomató olvasó egy nagyon praktikus helyre került, ugyanis más gyártóval ellentétben nem a touchpad-be rejtették, hanem a billentyűzet bal oldalán található. Így amint felnyitjuk a laptopot, azonnal be is olvashatjuk ujjlenyomatunkat és már indulhat is a munka.

Kezünkbe vettük a legvékonyabb Acer ultrabookot, a Swift 7-et - 3. kép



Vékony, na de mi rejlik belül? - belső

Ha mobilitásra gondolunk, akkor elengedhetetlen az internet, azonban nem mindenhol van WiFi, ezért sokan vagy okostelefonjuk hotspot-ját használja, vagy visz magával egy mobilnetet. Az Acer Swift 7 ezzel szemben egy igazi joker, ugyanis beépített 4G LTE képes, azaz bátran elhelyezhetsz egy SIM kártyát az arra kijelölt helyen a készüléken, és így bármikor lesz interneted, ha szükséged van rá. Ez nem csak utazás során jöhet jól, hanem akár a suliban is, ahol ha túl sokan lógnak a neten, akkor nagyon belassulhat.

Az aksiidőről is érdemes néhány szót ejteni, ugyanis egész napos használat mellett akár 10 órát is képes működni. Tesztünk során alaposan nyúztuk a laptopot, böngésztünk vele, több száz e-mailt kezeltünk és a nap során néhány videót is megnéztünk a gépen, így körülbelül napi 7-8 óránál többet nem tudtuk használni, sőt 4G LTE mellett jobban merült a kicsike. Talán egy erősebb akkumulátort elbírt volna.

Kezünkbe vettük a legvékonyabb Acer ultrabookot, a Swift 7-et - 4. kép

Csatlakozókat tekintve nem vitték túlzásba a dolgot, ugyanis csupán 2 db USB Type-C porttal van ellátva, ami nem sok, de ha beszerzünk a laptop mellé egy univerzális dokkolót, akkor bármit csatlakoztathatunk a gépünkhöz. Ez sokaknak macerás dolog lehet, de egyre kevesebb olyan gyártó van, aki az ultrabookjait többféle csatlakozóval szereli fel.

Kezünkbe vettük a legvékonyabb Acer ultrabookot, a Swift 7-et - 5. kép



Acer Swift 7 a legjobb választás lehet ha...

Ha a mobilitás az egyik legfontosabb szempont ultrabook vásárlásnál, akkor mindenképpen érdemes beruházni egy Swift 7-re, hiszen a súlyát és vékonyságát tekintve jelenleg verhetetlen a piacon, továbbá óriási bónusz a 4G LTE képessége is. Amennyiben olyan munkád van, hogy folyamatos internetkapcsolatra van szükséged és nincs kedved a huszadik kávézóba beülni ingyen WiFi-ért, akkor a Swift 7 Neked való.

Kezünkbe vettük a legvékonyabb Acer ultrabookot, a Swift 7-et - 6. kép

Akkumulátor ideje sem elhanyagolható, ha optimálisan használod a gépet, akkor egy komplett munkanapot át tudsz vele dolgozni mindenféle leállás nélkül. Végezetül pedig nem szabad elfelejteni azt sem, hogy mennyire gyönyörű és kecses ez az ultrabook, megjelenésével biztos lehetsz benne, hogy az üzlettársaidnál már szereztél egy plusz pontot.
2 hozzászólás

Hampster

5 éve, 9 hónapja és 13 napja

Szép kis kütyü és mennyire vékony már. meglepett smiley Mondjuk kicsit fura, hogy a kijelző és a billentyűzet között van rés, de nem rossz. Elfogadnám.

válasz erre

Gucci

5 éve, 9 hónapja és 14 napja

Mennyire vékony már! Te jó ég.

válasz erre