11 °Cerős felhőzet
2021. április 17., szombat • Rudolf

Kapcsold ki a világot - itt a Huawei FreeBuds 4i

Mariann , 2021. március 29.
Közel egy éve teszteltük először a Huawei fülhallgatóját, a FreeBuds 3i-t, mely már akkor elnyerte tetszésünket, most pedig kezünkbe vehettük a füles utódját, a FreeBuds 4i-t, mely egy sokkal erősebb, kényelmesebb és kompaktabb kialakítású fülhallgató lett. Alábbi cikkünkben bemutatjuk a márka legújabb okoseszközét, mely nem csak kisebb lett az elődjénél, de akksi idejében is sokat fejlődött.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Kompakt és kényelmes kialakítás

A Huawei mérnökei igyekeznek úgy kialakítani termékeiket, hogy azok a legkényelmesebbek legyenek felhasználóik számára. Mindezeket szem előtt tartva a FreeBuds 4i-t úgy alkották meg, hogy az elférjen egy kisebb zsebben is. Bár első látásra talán egy tojás formája jut az eszünkbe a füles tokjáról, a tervezőket mégis az izlandi fekete homokos strand ihlette, ahol a hullámok kerek formára mossák a vulkanikus kőzeteket.

Kapcsold ki a világot - itt a Huawei FreeBuds 4i - 2. kép

A fülhallgatókat úgy alakították ki, hogy az tökéletesen belesimuljon a fülbe, ráadásul a fejlesztőknek sikerült szuperkönnyű füleseket alkotni, így még kevesebb lett a fülre nehezedő nyomás. Néhány óra után sem fog úgy fájni a fül, mint más füles esetén szokott az embernek. Természetesen itt is találunk a csomagban különböző méretű fülhegyeket, hogy a legmegfelelőbbet sikerüljön kiválasztanunk.

A füles három színben lesz elérhető: fehér, fekete és piros (a fekete és a piros csak a későbbiekben fog megjelenni hazánkban).

Mély basszusok, kristálytiszta hangok

A FreeBuds 4i nem csak külsőleg újult meg elődjéhez képest, de a belső tudása is sokat fejlődött. A legnagyobb fejlődést talán az aktív zajszűrésben sikerült elérni. A készülék beépített mikrofonjain keresztül észleli a környező hangokat és fordított hanghullámokat generál azok csökkentése érdekében, így maximálisan kizárhatóak a környezeti zajok. Ebben az árkategóriában ez a funkció nagyon jól működött a fülesen.

Kapcsold ki a világot - itt a Huawei FreeBuds 4i - 3. kép

Ha éppen közlekedünk és szeretnénk hallani a külső zajokat, például a metrón a hangosbemondót, akkor elég megpöccinteni a füles szárát és máris kikapcsolhatjuk az aktív zajszűrést. Ugyan ezzel a mozdulattal felvehetjük a telefonhívásokat vagy megállíthatjuk a zenelejátszást.

A Huawei AI Life applikációban beállíthatjuk a pöccintéseket, melyik füles mire és hogyan reagáljon. Ugyan itt állíthatunk a hangszínen is, de a készülék alapbeállítása is tökéletes, legyen szó pop zenéről vagy éppen klasszikus zenéről. A magas hangok és a mélyek is nagyon jól hallhatóak, igazi zenei élményt nyújt a füles.

Jó hír az IOS felhasználóknak, ugyanis már Apple készülékekre is elérhető az AI Life applikáció és hamarosan a FreeBuds 4i is elérhető lesz benne.

Az akkumulátor tekintetében is sokat fejlődött a 4i, ugyanis a felhasználók visszajelzései alapján ez volt az egyik legfontosabb pont a fejlesztés során. Az új készülék immáron egy 55 mAh-es akkumulátorral van felszerelve, aminek köszönhetően aktív zajszűrés mellett is képes 7,5 órán át működni a füles, nélküle pedig 10 órát is bír. Gyorstöltésének köszönhetően 10 perces töltés esetén 4 órán át fogja bírni a füles. A teljes feltöltődéshez pedig csupán 1 órára van szüksége a fülesnek.

Kapcsold ki a világot - itt a Huawei FreeBuds 4i - 4. kép

Ár-érték arányban verhetetlen lett

A Huawei FreeBuds 4i vezeték nélküli fülhallgató kétséget kizáróan az egyik legjobb füles lett a kategóriájában, hiszen nem csak jó áron lehet hozzájutni, de mellette jó hangzást kapunk és aktív zajszűrést is. A fülhallgató 29.990 forintos áron lesz elérhető hazánkban április elejétől.
 
3 hozzászólás

becky • Messiás #3 • 2 hete és 3 napja

Milyen pici a fülben.

Enci • Überbrutál #2 • 2 hete és 4 napja

Nagyon jó áron van. Lehet érdemes lenne vennem egyet. Tetszik, bár inkább pirosat vennék.

zitucska • Überbrutál #1 • 2 hete és 4 napja

30-ért nem sok. Megéri.