12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Kalandos történetek Energiaországból, avagy nem lehet elég korán kezdeni

2015. december 01.
5.7451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Több mint félezer különféle pályamű érkezett az idei esztendőben arra a fiatalokat megcélzó pályázatra, amely az E.ON Hungária EnergiaKaland címmel került megszervezésre, és amely idén egy óriási fordulóponthoz is érkezett.

A magyar áramszolgáltató ugyanis kibővítette 2008-ban elindított oktatási programját, amelynek részeként megjelent a Kalandos történetek Energiaországból című mesekönyv, amely azt a nemes célt szolgálja, hogy már óvodás korban megismertesse a gyerekeket - vicces történetek és foglalkoztató feladatok segítségével - az energiával és olyan fontos, ehhez kapcsolódó fogalmakkal, mint amilyen az energiatudatosság.

Ehhez kapcsolódóan a szolgáltató idén is indított egy rajzpályázatot, amelynek elbírálásában Szekeres Nóra segédkezett, aki háromgyermekes anyukaként maga is tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a kérdéses fogalmakkal idő előtt megismertetni a kicsiket.

A Kalandos történetek Energiaországból könyvről Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária kommunikációs igazgatója a következőket nyilatkozta:

Az energiatudatossággal kapcsolatos ismeretek átadását a legújabb generációknak nem lehet elég korán kezdeni.

Ez a gondolat vezérelte az E.ON EnergiaKaland oktatási program szervezőit, amikor úgy döntöttek, hogy egy mesekönyvet jelentetnek meg az óvodások számára, amely egy hiánypótló kiadvány. Az E.ON Hungária Facebook oldalán már három éve elérhető egy online mesekönyv-alkalmazás ?E.ON Energiamesék? címmel. Ennek folytatása a most nyomtatásban is megjelent könyv és a facebookon megújult mesekönyv-alkalmazás. Az energia világa egy olyan téma, aminek nincs mese szakirodalma, óvodások számára még számtalan megismerési lehetőséget tartogató, kiaknázatlan lelőhely, műfajában valószínűleg ez az első mesekönyv. Az pedig biztos, hogy nagyon ritkán dolgozzák fel korunk ennyire fontos kérdéseit ilyen, a kicsik számára is érthető formában.
Az energiatudatossággal kapcsolatos ismeretek átadását a legújabb generációknak nem lehet elég korán kezdeni.'>