13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Június 3-án indul a Gyerek Sziget

2017. május 31.
10.1671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Mivel lassan idén is véget ér egy tanév és közeleg a vakáció, a szervezők újra megrendezik Magyarország legsokszínűbb és legnagyobb gyerekrendezvényét a Hajógyári-szigeten, így június 3-án újra kinyit a Generali Gyerek Sziget.

A hétvégente megrendezésre kerülő esemény egy nagyszínpados Halász Judit fellépéssel indul, de lesz itt Színes Falu, számháború, papírsárkány készítés, bohóckodás, sportolás és megannyi egyéb elfoglaltság is.

A Színes Falu részeként például idén a török, a kínai, a nigériai és a mongol kultúra mutatkozik be a gyerekeknek, de fellép a Kabóca Bábszínház is, akik utcaszínházi produkcióval Zöld Marci történetét mesélik el a kicsiknek, akik utána részt vehetnek a Betyár7próbán, a Kerek Perec Gasztronómiai játszótéren pedig segíthetnek főzni, megtanulhatják az asztalterítés sajátosságait, megismerhetik a fűszernövényeket és így tovább.

A Gyerek Szigeten nyit majd továbbá az ország legkisebb ALDI üzlete, ahol a gyerekek kipróbálhatják a pénztárosok munkáját, és míg a Modellezők Terén repülőgép modelleket építhetnek és reptethetnek, Bartha Kata Molyoldájában egy igazi papírsárkányt is készíthetnek maguknak.