13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

J.R. Ward - Egy írónő, aki a vámpírok birodalmában érzi jól magát

2014. december 17.
2.6871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A kortárs irodalomban soha nem látott népszerűségnek örvendenek manapság a vámpíros témájú könyvek, főként a regények tekintetében. Noha számtalan nagyszerű írónő alkot a témában - elég csak a legnagyobb veteránra, a nagyszerű Anne Rice-ra gondolni -, azonban a néhány éve alkotó tehetségek között is rengeteg kitűnő tollforgatót találni. Közéjük tartozik J.R. Ward is, aki elsődlegesen romantikus vámpíros regényeivel lopta be magát a rajongók szívébe, és bár hazánkban még viszonylag kevesen ismerik, de Amerikában az egyik legnépszerűbb írónők közé tartozik.



J.R. Ward - Egy írónő, aki a vámpírok birodalmában érzi jól magát - 2. kép

J.R. Ward 1969-ben született Jessica Rowley Pell Bird néven, Massachusetts-ben. Már egészen kiskorától kezdve imádott álmodozni, és az álmainak élni, azokat pedig papírra vetni, így egy interjúban elmondta, hogy első történeteit már 8 évesen papírra vetette, noha azok még igencsak kezdetleges, mondhatni gyermekded írások voltak. Jessica azonban határozottan írni akart, egyre jobb és egyre komolyabb műveken dolgozott, mígnem 17 évesen megírta első romantikus regényét, ami mindmáig fiókban maradt, hiszen az élet úgy hozta, hogy hosszú éveken át mellőznie kelljen szenvedélyét.

Az írónő a jól ismert Smith College iskolában történelmet és középkori művészettörténetet hallgatott, majd jogi diplomát szerzett, hosszú éveken át azonban az egyik legjobb amerikai egyetemi klinikán dolgozott, méghozzá igazgatói pozícióban. J.R. Ward mondhatni unalmas, hétköznapi életet élt, de esténként és szabadidejében gyakran adta át magát álomvilágainak, hogy újabb és újabb történeteket alkothasson, amelyeket csak férjének, John Neville Blakemore-nak mutatott meg, akivel mindmáig együtt élnek szeretett kutyájukkal.

J.R. Ward - Egy írónő, aki a vámpírok birodalmában érzi jól magát - 3. kép

Férje nem csak támogatta Jessicát az írásban, illetve elnézte neki, ha helyette inkább történeteibe temetkezett néha, hanem arra is ő biztatta, hogy valamelyik kéziratát mutassa már meg egy kiadónak. Ez 2001-ben történt, rá egy évre pedig már meg is jelenhetett az írónő első regénye - még Jessica Bird néven -, amit aztán kilenc további könyv követett rövid időn belül. Jessica akkor még inkább romantikus regényekben utazott, de 2005-ben minden megváltozott, amikor megalkotta saját vámpírvilágát a Fekete Tőr Testvérisége név alatt, és J.R. Ward-ként kiadta első könyvét, amit azóta is folyamatosan követnek az újabb és újabb nagyszerű történetek, amelyekért 2007-ben RITA díjjal is megjutalmazták.

Ward időközben szakított állásával és minden idejét az írásnak szenteli, így számítógépe, kutyája és egy kávéfőző társaságában folyamatosan alkot, hogy újabb megunhatatlan romantikus vámpírregényekkel lepje meg olvasóit. Sokak szerint J.R. Ward a legjobb a témában, amit annak köszönhet, hogy karakterei nagyon erősek és emlékezetesek, a sötét világ ábrázolása mellett pedig mindig hitelesen tálalja a romantikus szálakat is, könyveinek leggyakoribb témáját pedig a bonyodalmakba sodródott szerelmesek adják, akik akadályok tucatjain vergődnek át azért, hogy újra együtt lehessenek. Ha valaki szereti a vámpírokat és a romantikát, Ward művei között érdemes lesz válogatnia.
3 hozzászólás

monyó

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

Nem olvastam még tőle, legalábbis nem emlékszem.mosolygó smiley Na meglepem magam karácsonyra valamivel.mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

Imádom a könyveit, megvan mindegyik. mosolygó smiley Mindenkinek ajánlom!

válasz erre

baboka

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

Nem ismerem a műveit, de jól hangzik. Elég normális életet él az írónő.

válasz erre