6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Joyce Maynard: Függőség - könyvajánló

2016. október 12.
5.1471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A napokban Budapesten mutatta be legújabb könyvét Joyce Maynard, aki rengeteget mesélt a Függőség című könyvéről, mely egy egészen magával ragadó regény az alkoholizmusról és az emberi függőségről. Az írónő következő könyvével kapcsoltban is elárult egy-két dolgot.


A 62 éves írónő olyan könyveket írt már, mint például a híres Nyárutó, melyből film is készült, vagy a Lány a hegyen című regény. Legújabb könyvének címe Függőség, ugyanis a regény egy olyan egyedülálló nőről szól, aki alkoholizmussal küzd, ami miatt elveszíti fiának felügyeleti jogát, de jön egy gazdag és kedves házaspár, akik munkát és lehetőséget adnak a nő számára, hogy felálljon és megváltoztassa életét. Ehhez azonban le kell mondania régi barátairól, de vajon az újak valóban igazi barátok lesznek? Ahogy egyre jobban kezd felépülni az alkohol függőségből, úgy egyre jobban mélyül el egy másik szörnyű függőségbe, a másoktól való függésbe.

Joyce Maynard, ahogy a könyv főszereplője is egy időben az alkohol bódító mámorától függött. Első férjétől való válást követően a bor lett a társa, így napi rendszerességgel fogyasztott el egy-kettő néha három pohár bort is. Az írónő eleinte nem akarta beismerni, hogy függő lett, de miután megírta a Függőség című könyvét, rá kellett döbbennie a szomorú igazságra.

A másoktól való függőség szintén komoly probléma tud lenni az emberek életében, csalódhatnak olyan emberekben, akiket barátjuknak vagy éppen szerelmüknek hisznek. A regény rávilágít az e fajta függőség szörnyű igazságára. Ha kíváncsi vagy Joyce Maynard - Függőség című új regényére, akkor ne habozz és vedd meg minél előbb. (Alexandra Kiadó, 3 699,-)
2 hozzászólás

Lili

8 éve, 1 hónapja és 27 napja

Izgalmasan hangzik a könyv.

válasz erre

Móni

8 éve, 2 hónapja

Nyárutó nagyon tetszett még filmben is.

válasz erre