Itt a 24. Sziget Fesztivál

Mariann , 2016. augusztus 09.
Holnap, a -1-dik napon nyitja meg kapuit a 24. Sziget "Fesztiválköztársaság", melyen idén több mint 1500 program várja a látogatókat. Az előadók 60 országból érkeznek, míg a fesztiválozók több mint 100 különböző országból érkeznek, hogy egy hétig bulizzanak a Szabadság Szigetén. Minden eddiginél hamarabb fogytak el a bérletek idén, így a szervezők ismét rekord számú látogatóra számítanak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Idén is magasra tette a lécet a Sziget, hiszen az eladások is azt mutatják, hogy sok jó előadót sikerült elcsábítania a szervezőknek a fesztiválra. A bérletek már hónapokkal ezelőtt elfogytak, míg a napijegyek is gyorsan fogynak, a 0-dik napra, Rihanna-napra már csak kéz alatt lehet jegyeket szerezni horror árakon (25 000-30 000 forint/darab áron). Rihanna mellett olyan világsztárok érkeznek idén, mint például Sia, ManuChao, a Muse, David Guetta, Noel Gallagher, Hardwell vagy a The Chemical Brothers.

Ezek mellett természetesen rengeteg kulturális és egyéb programok várják a szigetelőket, melyekről már korábban is beszámoltunk. Közel 8 ezer ember építette fel a fesztivált, majd' 300 kamionnyi konténer érkezett és összesen nagyjából 1000 kamion hozta a hozzávalókat az építéshez. A WC-k száma meghaladja a 2000 darabot, de így is számíthatunk fánál pisilő pasikra...

A fesztivált 1200 biztonsági őr védi, 600 fős egészségügyi bázis, 30 fős tűzoltóság és közel 100 rendvédelmi személy vigyáz a biztonságra.

Nagy öröm a fesztiválozók számára, hogy az egyik kereskedelmi lánc egy komplett boltot épített fel a Szigeten, ahol rendes áron lehet vásárolni mindenféle ételt, kivétel az alkohol, ugyanis ezt nem lehet találni a boltban, de az üdítőitalok és ásványvizek is kötött áron lesznek.

Az új beléptetési rendszer miatt hatalmas sorok várhatóak a bejáratnál, érdemes időben elindulni az esti koncertekre, ha nem szeretnénk lemaradni.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!