19 °Cerős felhőzet
2021. május 15., szombat • Zsófia, Szonja

Indul az iskola, íme néhány hasznos tipp a járványhelyzethez kapcsolódóan!

Brauny , 2020. augusztus 23.
A közelmúltban hivatalos döntés született arról, hogy szeptemberben egyelőre menetrend szerint elindulhat majd az iskola Magyarországon, amihez az intézmények nagyon szigorú útmutatásokat kaptak, hogy kellő biztonságban folyhasson a tanítás. Mindezzel semmi gond, csakhogy az iskolák mellett a szülők nem igazán kaptak tájékoztatást arról, mit tegyenek a gyerekekkel annak érdekében, hogy biztonságban legyenek az iskolában. Mi most ehhez adunk néhány iskolakezdő tippet!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Maszk legyen!

Ugyan nem kötelezték a gyerekeket arra, hogy maszkban üljenek az iskolában, azonban érdemes lehet gyermekünk számára rendszeresíteni egy mosható kis maszkot, ami m indig nála lehet a táskájában, hogy az iskolába menet és az iskolából hazafele, vagy abban az esetben, ha egyszerre több gyerekkel érintkezik a folyosón - akik nem az osztálytársai -, akkor bátran használja. Ezért most biztosan senki sem fogja cikizni!

Indul az iskola, íme néhány hasznos tipp a járványhelyzethez kapcsolódóan! - 2. kép

2. Kézfertőtlenítő is legyen!

A maszk mellett nem árt, ha kézfertőtlenítő is van náluk, hiszen nem lehet mindig kezet mosni, és bár mindenképpen világosítsuk fel, hogy azt nem szabad ész nélkül használni, de legalább étkezések előtt mindig fertőtlenítse le egy kicsit a kezét. Elegendő számára egy kis tubus, de igyekezzünk valami jobb minőséget választani, ami nem készíti ki a finom bőrét.

3. Alapvető intelmeket feltétlenül adjunk neki!

A gyerekek nem úgy viszonyulnak ehhez az egész vírusdologhoz, mint a felnőttek. Nem tudják felfogni a helyzet súlyosságát, pláne annak fényében, hogy ők nem tartoznak a veszélyeztetett réteghez, gyakorlatilag csak hordozóknak tekinthetők, de vagy egyáltalán nem betegszenek meg, vagy csak enyhe tünetekkel. Emiatt világosítsuk fel őket, hogy az iskolában tartsák a távolságot, jobban figyeljenek oda a többiekre, a tüsszentésekre, a köhögésekre és az alapvető higiéniára.

Indul az iskola, íme néhány hasznos tipp a járványhelyzethez kapcsolódóan! - 3. kép

4. A hazaérkezés mostantól tisztálkodási szertartás legyen!

A vírus kapcsán annyira sok még a bizonytalanság, hogy senki sem tudja pontosan, miként terjed vagy hol terjed, így könnyen lehet, hogy tapintással vagy a ruhánkon is hazavihetjük a kórokozót. Emiatt rendkívül lényeges protokoll legyen, hogy az iskolából való hazaérkezés után a gyerek mindig teljesen vetkőzzön le, menjen mosásba az iskolai ruhája, és vegyen fel friss otthoni ruhát, alaposan mosson kezet és arcot, egyszóval gondoskodjon róla a mi segítségünkkel, hogy ha haza is hozta a vírust, akkor az lehetőleg ne kerülhessen át beltéri tárgyakra vagy a családtagokra, pláne az idősebb szerettekre.

5. Persze lehetetlen mindent fertőtleníteni!

Az óvintézkedéseket azonban lehetetlen túlzásba vinni. Ha elindulunk és végiggondolunk mindent, akkor csakhamar egy ördögi körben találjuk magunkat a téma kapcsán, hiszen nem lehet mindent fertőtleníteni. Nem moshatunk a gyereknek hajat minden érkezéskor, nem moshatjuk ki a táskáját, nem fertőtleníthetjük az összes írószerét, a könyveit és az egyéb felszereléseket. A fentiekben ismertetett alapvető dolgokat tehát tegyük meg, de soha ne essünk át a ló túlsó oldalára.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 9 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem lennék a helyükben most.

Cynthia • Überbrutál #1 • 9 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem lesz könnyű a mostani iskolakezdés.