20 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Indul a levendulaszezon: 5+1 hely, ahová érdemes ellátogatnod!

2018. június 10.
7.7691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Idén is kíméletlenül beköszöntött a nyár, ami számtalan előny mellett többek között a levendulamániások számára is rengeteg izgalmat tartogat, hiszen indul a levendulaszezon, így fel lehet tölteni a szükséges készleteket. Ha nincs otthon levendulád, de szívesen szednél nagyobb mennyiségben, akkor most engedd meg, hogy adjunk néhány tippet, hogy hová érdemes ellátogatnod a szüret érdekében.


1. Tihany

Tihany elég kézenfekvő a levendula tekintetében, hiszen a mai napig fesztivállal ünnepli meg a kis közösség ennek az illatos csodanövénynek a létezését, ezáltal színvonalas programokkal, koncertekkel, és ami a legjobb, ingyenes szedd magad akcióval kedveskednek a levendularajongóknak, ezáltal aki akarja, az itt jól feltöltheti készleteit.

Indul a levendulaszezon: 5+1 hely, ahová érdemes ellátogatnod! - 2. kép

2. Pannonhalma

Pannonhalma szintén az egyik magyar levendula nagyhatalom, ahol a virágzáshoz igazítva tartják minden évben a Levendulahét névre keresztelt eseményt, aminek részeként nemcsak a virágot ünneplik a látogatók, hanem azt is, hogy az apátság ezeréves történetében mindvégig használták gyógyászati célokra is ezt a növényt. Az esemény alkalmából rendszerint a helyi gyógynövénykertben nyílik lehetőségünk levendulát szedni, csokrot készíteni vagy dekorációkat alkotni.

3. Kemenessömjén

Kemenessömjén leginkább arról nevezetes, hogy saját levendulafarmmal rendelkezik, ahol a legfinomabb illatú francia levendulát szedhetik az érdeklődők. Aki a virágzási szezonban ellátogat a településre, több ezer tőről válogathat, és szedhet magának csokrot minimális összeg ellenében, de vásárolhat a számtalan különféle emléktárgy és egyéb közül is.

Indul a levendulaszezon: 5+1 hely, ahová érdemes ellátogatnod! - 3. kép

4. Monoszló

A Balaton partján Tihany után a második legnagyobb levendulamezők alighanem Monoszlón helyezkednek el, ahol a virágzási szezonban bárki szabadon mehet és részt vehet a szüreten a szokásos szedd magad akció részeként. Mindezt ráadásul nemcsak a csodálatos Balaton felvidéki környezetben, hanem kellemes, stresszmentes falusias környezetben.

5. Hőgyész

Hőgyész egy csodaszép nagyközség Tolna megyében, ahol egy levendulafarmon immáron hagyományos formában kerül megrendezésre a szokásos levendulaszüret. A nyugodt falusias környezetben kísérőprogramok társaságában egy közel 4 hektáros levendulamezőn nyílik lehetőségünk betárazni ebből a finom illatú gyógynövényből.
4 hozzászólás

zsebibaba

6 éve, 3 hónapja és 17 napja

Olyan jó hogy ilyen sok levendula mező van már. mosolygó smiley Imádom!

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Imádom a levendulát. Annyira gyönyörű.

válasz erre

zitucska

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Tihany nagyon szép de már egyre többen mennek oda.

válasz erre

Edit90

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Minden évben program a levendulaszedés.

válasz erre