14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Indul a 26. Sziget Fesztiválköztársaság

2018. augusztus 07.
4.6621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Holnap, azaz augusztus 8-án hivatalosan is megnyitja kapuit a 26-dik Sziget fesztivál, ami minden eddiginél nagyobb és látványosabb lesz, a szervezők több mint félmillió látogatót prognosztizálnak a hét nap alatt és a 9 milliomodik látogatót is köszönthetik majd.

A hetvenhat hektáros fesztiválon már hetek óta nyolcezer ember azon dolgozik, hogy a holnapi nyitást követően minden fesztiválozó a legjobban érezhesse magát.

Idén is több mint 100 országból érkeznek látogatók, a legtöbben pedig Angliából jönnek, a második helyre szorult vissza az évek óta toplistát vezető Hollandia. A fesztiválozókra idén is több száz elsősegélynyújtó, orvos és mentő vigyáz, emellett természetesen a biztonsági őrök.

A Sziget legnagyobb építménye a Nagyszínpad, a maga 3000 m2-es területével, 500 m2-es játékterével. A legnagyobb sztárokat - Kendrick Lamar, a Gorillaz, Lana Del Rey, a Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo, Arctic Monkeys, Liam Gallagher vagy Shawn Mendes ? felvonultató helyszínen egy 400 m2-es ledfal teszi teljesebbé a képi világot és mintegy 200 db intelligens, nagyteljesítményű ultramodern lámpa biztosítja a tökéletes látványt.

Indul a 26. Sziget Fesztiválköztársaság - 2. kép


Az idei fesztivál egyik nagy újdonsága - korábban a Volton és a Soundon is debütált már - a rePohár, melynek célja a fesztivál szemetének csökkentése és ezzel a környezet védelme. Továbbá szívószálat sem kapunk idén minden ital mellé, csupán akkor, ha mi kérjük. Ezzel több ezer műanyagtól óvjuk környezetünket.

Jegyek még korlátozottan kaphatóak, de érdemes igyekezni ha olyan világsztárokat szeretnél látni, mint például Kendrick Lamar, Lana Del Rey, a Gorillaz vagy éppen Dua Lipa.