12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Indul a 25. Telekom Volt Fesztivál

2017. június 25.
10.2651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
25 évvel ezelőtt mindösszesen 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni fesztivál, azóta több ezer hazai fellépő mellett olyan világsztárok is felléptek a Volt-on, mint például az Iron Maiden vagy éppen a Slash.

Az idei line-upban is több világsztár kapott helyet, köztük: a Linkin Park, Ellie Goulding, Imagine Dragons és Martin Garrix is. A nyitónapon második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat.

Az évek során rengeteget bővült a fesztivál, idén például a világ számos pontjáról érkező látványos utcaszínházi műsor, a zenei programok mellett pedig rengeteg előadás, beszélgetés, játékos vetélkedő részesei lehet a közönség. A városban egy hónapon keresztül lesz látható a VOLT ART, vagyis neves kortárs művészek alkotásai. Az idén hatnapos Telekom VOLT Fesztiválra Európa számos pontjáról 170.000-nél is több vendéget várnak Sopronba június 26-tól.

A fesztivál egyik legjobban várt koncertje minden kétséget kizárva a Linkin Park lesz, hiszen a banda most először lép fel a hazai közönség előtt, a jegyek nagy része már el is fogyott erre a napra. Előttük a Subscribe lép színpadra, akik csak a VOLTon szerepelnek idén, utánuk pedig a Brains-é a főszerep.

Hétfőn, a nulladik napon adják át a II. Petőfi Zenei Díjat, melynek keretében több hazai fellépő is koncertet ad majd, de ekkor lép majd fel Fatboy Slim is. A többi napon lesz látható az Of Mice & Men banda, Ellie Goulding, a Wellhello. Csütörtökön ünnepli 25. születésnapját a Rapülők, akik hatalmas koncerttel várják az érdeklődőket, majd őket követi a Punnany Massif, majd fellép Martin Garrix is.

Ha mindig értesülni szeretnél a Volt programjairól, akkor érdemes letölteni a VOLT mobil appot. A programbontáson és interaktív térképen kívül praktikus információkhoz is hozzáférhetnek a felhasználók, valamint a kedvenc eseményeik bejelölése után emlékeztetőt kaphatnak azok kezdetéről. Az applikáció természetesen ingyenesen érhető el az App Store-ban és a Google Play kínálatából.