13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Indul a 25. Sziget Fesztiválköztársaság

2017. augusztus 08.
7.9441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már csak egy nap és kezdetét veszi a huszonötödik Sziget fesztivál az Óbudai-szigeten.

Minden eddiginél több látványosság és program várja a fesztiválozókat, akik közül már sokan most elfoglalták bázisukat a fesztivál területén.

1993-ban vette kezdetét az első Sziget, akkori nevén Diáksziget, ami 43 ezer fizetős nézőt csalogatott be olyan szlogenekkel, mint a "Kell egy hét együttlét!" vagy a "Sem VIT, sem Woodstock!". Mára már több százezer embert vonz Közép-Európa egyik legnagyobb fesztiválja, ahol idén olyan világsztárok lépnek majd a Nagyszínpadra, mint Pink, Wiz Khalifa, Kasabian, Major Lazer vagy éppen Macklemore & Ryan Lewis. Természetesen a Nagyszínpadon nem csak zenével szolgál, hanem minden nap különleges partikra vonja be a közönséget, így például idén is lesz Color Party, Pom-Pom Party és egy hatalmas Szülinapi Party is.

Változatos zenei világgal várja az OTP Bank by A38 megasátra a szigetlakókat, Bad Religiontól egészen Fritz Kalkbrennerig bezárólag. A világzenei helyszín idén a 0. napi magyar fellépőkkel nyit, majd ezt követően a világzene legnagyobbjai érkeznek a színpadra. Aki igazi partiarc, az biztosan nem fogja kihagyni a Telekom Electronic Beats Arénát, mely este 10-től hajnalig tartó bulizást biztosít olyan sztárfellépőkkel, mint például Don Diablo, Steve Aoki, Oliver Heldens és még sokan mások.

Indul a 25. Sziget Fesztiválköztársaság - 2. kép

Hazai élvonal legjobb fellépői várhatóak a Petőfi Rádió - Telekom VOLT Fesztivál Színpadon. A Nagy Utcaszínház egy különleges, kifejezetten a Szigetre készült műsorral kedveskedik a fesztiválozóknak. Két ország kiváló művészei dolgoztak együtt, hogy megvalósuljon az előadás. Minden este két alkalommal lehet majd látni a showt.

A jubileumi Szigeten több mint 100 rendkívül látványos műalkotás, térelem, installáció kerül ki a fesztiválra, köztük olyanok, mint a kupakokból kirakott óriás Sziget logó, a Chillagszemű Juhász és még sok-sok más fantasztikus építmény.

Indul a 25. Sziget Fesztiválköztársaság - 3. kép

Nincs jegyed, de nem szeretnél lemaradni a Szigetről? Akkor irány a fesztivál hivatalos Facebook oldala, ahol 7 napon keresztül 5 színpadról lesz live stream. A Nagyszínpadról délután 4-től este 11-ig megy majd az élő közvetítés.