Ijesztő méretűre dagadt egy nő feje, mert allergiás volt a hajfestékre

Brauny , 2018. november 30.
Estelle egy Párizsban tanuló 19 brit nő, aki néhány nappal ezelőtt úgy döntött, hogy befesti a haját, ezért rutinból elment a legközelebbi boltba, vett egy doboz hajfestéket, azonban elkövetett egy kis hibát: bár a terméket letesztelte, csak fél órát várt az allergiás reakciók megjelenésére.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ez a lépés pedig később majdnem az életébe került, lévén néhány órával a festés után döbbent rá arra, hogy valami nincs rendben, a feje ugyanis dagadni kezdett, rögtön orvoshoz is fordult, aki antihisztamint írt fel neki, amit hiába szedett be, reggelre még jobban felpuffadt a feje.

Estelle ekkor már alig kapott levegőt, így bement a legközelebbi sürgősségire, ahol rögtön adrenalint írtak fel neki, mert a nyelve is dagadt, vagyis ha nem megy be a kórházba, néhány órán belül meghalt volna.

Mint utólag kiderült, a para-feniléndiamin, avagy PPD okozta nála az allergiás reakciót, ami leginkább a sötét árnyalatú festékekben nagyon jelentős mértékben van jelen, szerencsétlenségére pedig éppen egy feketét választott magának.

 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!