9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Így változtasd meg az életedet az új évtizedben

2020. január 05.
16.8281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokak számára új időszámítás vette kezdetét 2020-ban, hiszen az új évtizeddel rengeteg új lehetőség nyílt meg az emberek előtt, ezáltal a naptári váltás rengeteg esetben szimbolikus jelentéssel is bír a többség számára. Amennyiben te is úgy érzed, hogy nemcsak a számok változtak, hanem itt az ideje tényleg valami változásnak az életedben, akkor ne habozz, adunk pár tippet, hogy miként változtathatod meg az életedet!


Itt az ideje az életmódváltásnak!

Sajnos az emberek többsége korántsem él olyan mintaéletet, mint ahogyan azt az amerikai filmekben láthatjuk, vagy ahogyan azt például sok tanácsadó elvárná. Magyarul a legtöbbünknek szüksége lehet egy életmódváltásra! Ez nemcsak azért lényeges, hogy kevesebbet stresszeljünk, hanem azért is, hogy egy kicsit fittebbé váljunk, lefogyjunk, jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ehhez nem kell varázspor, sem más egyéb őrültség, elegendő lehet csak minden héten legalább egyszer mozogni, és odafigyelni arra, hogy mit eszünk. Ennyi már elég a változáshoz!

Így változtasd meg az életedet az új évtizedben - 2. kép

A munkában minden rendben?

Sokunk bele van kényszerítve olyan munkakörnyezetbe, amit már nem szívesen csinál, ahol már ezért vagy azért nem érzi jól magát, esetleg vannak előtte lehetőségek, de nem mer lépni, nem mer kezdeményezni. Elérkezett tehát az idő! Ha van egy kis tartalékunk, akkor rögtön, ha nincs, akkor gyűjtsünk egy kicsit, és váltsunk, hiszen nem kizárt, hogy a jelenleginél rosszabb már nem lehet. A legfontosabb, hogy az elhatározást mindig tettek is kövessék!

Tanulni soha nem késő!

Mert a tanulás jó. Az iskolában talán ráuntunk, de felnőtt fejjel lehetőségünk van azt tanulni, amihez kedvünk van! Egy új szakma, egy a munkától teljesen független tudásanyag megszerzése, netán egy idegen nyelv megtanulása mind-mind tökéletes cél lehet ahhoz, hogy újabb szintre emelkedjünk az életben. Klisének hangozhat, de valóban sokkal több lehetőség vár majd ránk, ha úgy döntünk, tanulunk egy kicsit, és nem maradunk meg az eddigi mocsárban.

Így változtasd meg az életedet az új évtizedben - 3. kép

Tűzz ki magad elé új célokat!

Úgy érzed céltalan az életed? Akkor itt az ideje új célokat kitűzni magad elé! Nem kellenek orbitális álmok és vágyak, éppen ellenkezőleg! Legyenek elérhető céljaid! Merj legalább aprókat álmodni, például elutazni valahová, megvenni egy használt autót, vagy éppen azt elhatározni, hogy idén rendezzük a családi állapotunkat, legyen szó akár egy családtaggal folytatott viszályról, akár a szerelem megtalálásáról. Ne felejtsd el: fejben dől el minden!

Legyen több időd magadra!

Merthogy olyan világban és korban élünk, amikor egyszerűen nincs elég időnk magunkra, azokra az emberekre és azokra a dolgokra, akiket és amiket igazán szeretünk. Idén változtass ezen! Tedd szabaddá legalább a hétvégéidet, vagy egyetlen napot a héten, és azon a napon csak magaddal törődj, vagy csak olyan dologra pazarold az idődet, ami számodra fontos, feltölt, erőt ad, elfeledteti veled a mindennapi szürkeséget. Hidd el, így változhat igazán az életed!
1 hozzászólás

csillucs

4 éve, 7 hónapja és 24 napja

Én semmit nem akarok változtatni, nagyon jó ez így. mosolygó smiley

válasz erre