7 °C
tiszta égbolt
2024. április 17., szerda
Rudolf

Így rázódj vissza a nyári pihenésből a feladatokkal teli őszbe!

2021. augusztus 28.
56.1471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A forró nyári napok, a családi nyaralások és a hétvégi kerti partik után, nemsokára teljes egészében beköszönt majd az őszi időszámítás, ami magával hozza a monoton, munkával teli hétköznapokat is. Ez az időszak ezért különösen stresszes tud lenni, így érdemes tudatosan készülnöd és nemcsak belecsöppenni az elkövetkezendő néhány hétbe. Készíts menetrendet, főleg, ha gyerekek is vannak, akiknek a legfontosabb az, hogy következetes és tiszta szabályokat kapjanak és ezáltal biztonságban érezzék magukat a megbeszéltekhez mérten! A munka, a magánélet és az önfejlesztés érdekében is fontos, hogy alakíts ki egy napi rutint vagy akár többet is, ha sok esetben kaotikusnak tűnnek a napjaid. További tippekkel pedig, mi igyekszünk segíteni neked az őszi újrakezdésben.




Így rázódj vissza a nyári pihenésből a feladatokkal teli őszbe! - 2. kép

Vitaminok minden mennyiségben

A jelenlegi járványhelyzet miatt fokozottabban érdemes bevásárolni a vitaminokból, antioxidánsokból. A legjobb az, ha amennyi vitamint és aminosavat csak tudsz, igyekezz bevinni a gyümölcsökből és a zöldségekből, de egy-egy plusz terméket lehet akár tabletta formájában is bevinni. A nyomelemeket és a vitaminokat akár naponta a reggelidhez is hozzáadhatod, számos bioboltban kaphatóak por állagú vitaminkomplexek, no meg persze a különféle magvak is remekül erősítik az immunrendszert.

Így rázódj vissza a nyári pihenésből a feladatokkal teli őszbe! - 3. kép

Legyen időd saját magadra!

Az őszi szezont ne kezd robot üzemmóddal! Ne mondj igent minden egyes programra és ne tűzz ki túl sok célt, amik aztán végül inkább nyomasztanának, mintsem motiválnának! A legjobb ha megpróbálsz balanszban lenni önmagaddal és lelassítasz, ha azt érzed, hogy túl vagy terhelve. Egy jó mozi, egy délutáni kávézás és könyvesbolttúra pont olyan aktív tevékenység, amiket egyedül is bátran csinálhatsz. Keress egy komfortos, flow élményt okozó hobbit és amikor van egy kis időd fejleszd magad! A me time-ot azonban kivitelezheted a szépségápolásban is. Vegyél egy forró fürdőt, tanulj új hajfonási technikákat, esetleg tanulj meg néhány vegán receptet vagy süss egy sütőtökös pitét, amit aztán a kedvenc sorozatod mellett el is tudsz majszolni.

Így rázódj vissza a nyári pihenésből a feladatokkal teli őszbe! - 4. kép

Menj ki a természetbe!

Hosszú hónapokon át tartó bezártság után ne kövesd el a szezonban azt a hibát, hogy teljes egészében bezárkózol! Nyiss a természet felé, sétálj nagyokat, szívd be a friss levegőt és tervezz olyan összejöveteleket, amelyek középpontjában a természet áll! Figyeld meg, hogy az aktív mozgással az őszi időre jellemző depresszió is el fog kerülni ezáltal.
2 hozzászólás

Sandy

2 éve, 10 hónapja és 9 napja

Vitaminokat már szedem. mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

2 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ilyen idő mellett nem lesz nehéz ráhangolódni az őszre.

válasz erre