19 °C
borús égbolt
2024. április 16., kedd
Csongor

Így moziztunk az idei nyáron

2015. szeptember 11.
1.7941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Cinema City egy friss sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, hogy milyen eredményekkel is zárták mozijaik az idei nyarat, így kiderült, hogy talán a nagy meleg, talán a jobb filmek miatt, de 2014-hez mérten idén 15,5 százalékkal többen moziztak a nyáron, sőt mi több, volt olyan nyári nap, amelyen 24 órán belül közel 60 ezren keresték fel a mozikat.

A kimagasló eredményeket a mozik a régóta várt kasszasikereknek tudják be, amelyek mellett a szezonban 44 premierfilm is levetítésre került.

A legnagyobb sikert hazánkban is a Minyonok érték el, a sárga lények vicces kalandjait ugyanis csak itthon 700 ezer ember látta a nyáron.

Remekül teljesített ezen felül a Terminátor 5 - Genesys, valamint a Mission Impossible: Titkos Nemzet is, amelyek dobogós helyet értek el a nézettség terén, miközben azért természetesen fogyasztás is volt.

A közlemény szerint csak a nyáron körülbelül 1174 négyszemélyes gyermekmedencényi pattogatott kukoricát ropogtattak el a moziba indulók, míg kólából 404 hasonló méretű medencényit gurítottak le a torkukon

Buda Andrea a Cinema City PR- és marketing igazgatója a következőképpen nyilatkozott az előttünk álló filmes szezon kapcsán:

Az év vége még nagy sikerfilmeket tartogat, hiszen novemberben érkezik a Bond Spectre, majd az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. része, karácsonyi ajándékként pedig a 2015-ös év legjobban várt mozija, a Star Wars 7: Az ébredő erő, mely a magyar rajongók örömére a világpremierrel egy időben érkezik a hazai termekbe. Az ősz ezen filmek jegyelővételi lehetőségét is tartogatja, így érdemes a weboldalon, facebook és instagram oldalunkon tájékozódni.