Így mondd meg a párodnak, hogy mégsem tetszik a karácsonyi ajándék

Brauny , 2018. december 29.
Idén is túl vagyunk a karácsonyi őrületen, és biztosak vagyunk benne, hogy sokan találtak a karácsonyfa alatt olyan ajándékot, aminek nem igazán örültek, vagy csak egyszerűen nem tetszett nekik. Ilyenkor az ember nyilvánvalóan nem szeretné megbántani a másikat, de muszáj elmondani neki az igazat, hiszen senki sem vesz fel szívesen például egy olyan ruhát vagy ékszert, ami nem tetszik neki és így tovább.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Szerencsére a modern világban a legtöbb ajándékot lehetőség van kicserélni vagy csak egyszerűen visszavinni, ha nem tetszik, netán nem jó a méret, éppen ezért, ha valami probléma van vele, akkor nem kell még egy felesleges holmit tárolnunk otthon, pláne abban az esetben, ha számon is kérik rajtunk, hogy például miért nem hordjuk. Ha te is ebben a cipőben jársz, adunk pár tippet, hogy miként közöld ezt a pároddal!

Így mondd meg a párodnak, hogy mégsem tetszik a karácsonyi ajándék - 2. kép

Mindenekelőtt legyél nagyon finom!

A finom közlés ezen a téren gyakorlatilag rendkívül fontos, hiszen könnyedén veszekedés vagy óriási sértődés is lehet a dologból, ha kíméletlenül, gyakorlatilag bunkó módon a másik fejéhez vágjuk, hogy ez a dolog nekünk egyáltalán nem tetszik. Ne felejtsük el, még ott a karácsonyfa, a karácsony szelleme, a nyugalom és a békesség, tehát ne bántsunk meg senkit, ha nem muszáj.

Utalgass rá!

Éppen ezért először talán ne is közöljük vele, hogy ez nem az igazi, inkább csak utalgassunk a dologra. Nyilván a másik is érezni fogja, ha nem nyúlunk hozzá, nem vesszük fel, nem nézegetjük és nem csodálgatjuk, vagy csak egyszerűen nem használjuk, hogy itt bizony valami nem stimmel, és ha még néha finoman célzunk is arra, hogy de jó lett volna, ha a Jézuska ezt vagy azt hoz akkor csakhamar leeshet a tantusz. Persze a finomság itt is legyen szem előtt!

Így mondd meg a párodnak, hogy mégsem tetszik a karácsonyi ajándék - 3. kép

Mutass rá a szíved csücskére, ha látod valahol!

Az utalgatás mellett rendkívül hatásos lehet, ha a tévében, a boltokat járva vagy bárhol máshol rámutatsz párodnak arra, hogy ez meg az milyen szép, milyen jól mutatna rajtad, vagy milyen hasznos lenne a házban. Ez biztosan ráébreszti majd arra, hogy amit kaptál tőle, az nem biztos, hogy a legideálisabb a számodra, és talán ő kérdezi majd meg, hogy van-e valami probléma. Ilyenkor pedig jöhet a következő pont:

Egyszerűen mondd meg neki kerek-perec!

Merthogy vannak emberek, akik maguktól soha nem jönnek rá arra, hogy nem jó ajándékot adtak, lévén egyfajta kellemetlen kötelességként tekintenek a dologra, majd miután azt gyorsan letudták, már nem is foglalkoznak vele többet. Az ilyen embereknek kénytelenek vagyunk kerek-perec megmondani, hogy nagyon szép és nagyon sajnáljuk, de amit kaptunk, az nem feltétlenül illeszkedik a mi ízlésünkhöz, és szeretnénk kicseréltetni. Amennyiben párunk megértő, akkor sértődés és minden egyéb nélkül megérti ezt, sőt segít is nekünk a cserében.
 
nincs még hozzászólás