13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Így kedveltesd meg magad az anyósoddal!

2019. március 17.
11.3271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egészen meglepő, hogy hazánkban milyen jelentős szerepkört tulajdonítanak az úgynevezett anyóskultusznak, aminek az okait tonnányi cikkben taglalhatnánk, azonban tény és való, hogy sok esetben az anyóssal - és az apóssal - jól kijönni nem egyszerű feladat. Ez valahol érthető, hiszen mindenki félti a saját gyermekét, és szeretné, ha az élete párja minden téren jól bánna vele, és valahol innen gyökerezik az egész ellentét alapja. Persze a helyzet azért messze nem ennyire egyszerű, éppen ezért összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy mit tegyél, hogy megkedveltesd magadat a saját anyósoddal.


1. Légy férfi/nő!

Az egyik legfontosabb az anyósoknak, hogy egy igazi férfi vagy nő álljon a gyermeke mellett, ezért előtte próbáljunk meg a lehető legnagyobb mértékben arra törekedni, hogy igazi férfiként vagy nőként viselkedjünk. Ne csak szerelmet adjunk a másiknak, hanem érzelmi támogatást is, hangsúlyozva a nemek közti egyensúlyt a kapcsolatban, amit nemcsak az anyósnak kell hallania, hanem a valóságban is nagyon fontos megvalósítani.

Így kedveltesd meg magad az anyósoddal! - 2. kép

2. Mutasd meg, hogy szereted a gyermekét!

Egy anyóssal akkor ápolhatsz jó kapcsolatot, ha látja rajta, mennyire szereted az ő gyermekét. Itt nyilván nem csak arról van szó, hogy amíg ő lát titeket, addig halálra ölelgeted és szeretgeted a gyermekét, hiszen ennek ellenkezőjéről a párod úgyis be tud számolni neki. A lényeg tehát, hogy mindig és mindenkor állj ki a szerelmed mellett, hiszen a köztetek lévő harmóniát egy anyós szenzorai megérzik, ezáltal azt is, ha éppen valami probléma van.

3. Tölts el vele egy kis időt kettesben!

Bár sokan ódzkodnak attól, hogy kettesben maradjanak a saját anyósukkal, azonban a jó kapcsolat kialakításához elengedhetetlen, hogy kettesben töltsetek egy kis időt, de legalábbis minél több időt töltsetek el egy légtérben. Találjátok meg a közös pontot, legyen az akár a főzés, akár a filmezés, akár a túrázás vagy a szépségápolás, a lényeg, hogy próbáljatok meg közös nevezőre hangolódni, és abból kiindulva felépíteni kettőtök kapcsolatát is.

Így kedveltesd meg magad az anyósoddal! - 3. kép

4. Próbálj meg a kedvére tenni!

Hogy lehetetlen? Akkor nem voltál elég kitartó! Minden embernek van gyenge pontja, így természetesen az anyósodnak is, amit meg kell tudakolnod a párodtól. Ha megvan, akkor egyenes út vezet a mama szívéhez, legalábbis abban az esetben, ha nem rontod el. Amennyiben ugyanis neked kell az ő kedvére tenned, akkor bizony akadhatnak ott problémák, tehát gondosan és aprólékosan törd meg az anyóst.

5. Kicsit fogd vissza magad!

Ha tisztában vagy azzal, hogy az anyósod nem szereti a stílusodat vagy bizonyos szokásaidat, akkor már csak a korára való tekintettel is neked kell visszafognod magadat ahhoz, hogy megfelelő kapcsolat alakuljon ki köztetek. Ha szerencsétek van, akkor úgysem kell éjjel-nappal együtt lennetek, arra a néhány órára pedig megpróbálhatsz egy kicsit más lenni annak érdekében, hogy jobb legyen egy kicsikét a kapcsolatotok.
3 hozzászólás

krisztike

5 éve, 6 hónapja és 11 napja

Szerintem idő kérdése, hogy az anyóssal kijöjjön az ember.

válasz erre

hemberender

5 éve, 6 hónapja és 11 napja

Nem tudok a kedvére tenni, ahogy ő sem nekem. Megvagyunk így 70km távolságból, tökéletesen elég.

válasz erre

csillucs

5 éve, 6 hónapja és 11 napja

Nekem jó a kapcsolatom az anyósommal, de azért vannak igazi házi sárkány típusok.

válasz erre