18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Így intézzük el a karácsonyi bevásárlást, ha most kerülünk karanténba

2020. november 25.
90.7061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Míg tavasszal csak valamiféle távoli mumus volt, most már szinte biztosan vannak az ismerőseink között olyanok, akik koronavírus miatt kerültek karanténba. A többségnek ugyan még csak különösebb tünetei sincsenek, de ettől még a megkülönböztetés, a bezártsággal együtt járó kellemetlenségek ott lesznek a sorban, és nem kizárt, hogy holnap vagy jövő héten, éppen a karácsonyi készülődés kellős közepén mi kerülünk karanténba. Ha előáll ez a helyzet, akkor se essünk kétségbe, az alábbiakban adunk pár tippet, hogy miként intézzük el otthonról a karácsonyi bevásárlást.


Először is a neten már szinte minden megrendelhető

Ez egy nagyon fontos kritérium a téma kapcsán. A fiataloknak nyilván nem újdonság, de a középkorúak közül még mindig sokan vannak - tisztelet a kivételnek -, akik számára az internet megfoghatatlan dolog, márpedig fontos kiemelni, hogy a világhálón keresztül ma már szinte mindent meg tudunk rendelni magunknak. Sőt mi több, az otthon kényelméből sokkal nyugodtabban tudunk szétnézni a webáruházak kínálatában, egyszerűbb lesz összehasonlítani az árakat, figyelni az akciókat, így nem kizárt, hogy elképesztően sokat spórolhatunk majd ezzel.

Így intézzük el a karácsonyi bevásárlást, ha most kerülünk karanténba - 2. kép

Fontos kiemelni továbbá, hogy nemcsak általános ajándékokat, ruhákat, műszaki cikkeket és egyebeket tudunk beszerezni karácsonyra. Ha most szerettük volna megvásárolni például a karácsonyfa díszeket vagy a szaloncukrokat, egyszerűen kirendelhetjük házhoz, és bár még csak Advent első vasárnapja közeleg, de akár már most összeállíthatjuk a karácsonyi menüt, és beszerezhetünk pár hozzá kapcsolódó tartós élelmiszert, hiszen főként a nagyobb városokban ezeket is kiszállítják házhoz.

A házhozszállítás körülményeire figyeljünk oda

Ha karanténba kerültünk, akkor megvan az esélye annak, hogy fertőzünk, ami nagyon fontos dolog annak fényében, hogy a házhozszállítás körülményeit alaposan megtervezzük, arra kellő módon odafigyeljünk. Merthogy a futárral nem találkozhatunk karantén idején úgy, mint normál esetben, nem mehetünk ki hozzá, nem mehetünk a közelébe, nem adhatunk át neki pénzt, amit nem árt szem előtt tartani.

Emiatt például mindig rendeljünk úgy, hogy előre utalással kifizetjük a terméket, és mivel a futárszolgálatok is felkészültek a jelenlegi járványhelyzetre, ezért természetesen ők is tudják, hogy mi a teendőjük, ha mi karanténba kerültünk. A csomagok ilyenkor is átvehetők, de aláírás helyett kódot kell bediktálnunk nekik, sőt telefonon keresztül megkérhetjük a futárt, hogy csak hagyja az ajtó előtt a csomagunkat, így egyáltalán nem kell találkoznia velünk.

Így intézzük el a karácsonyi bevásárlást, ha most kerülünk karanténba - 3. kép

Ha nincs más lehetőség, kérjük meg egy barátunkat

Amennyiben a fentiek nem túl szimpatikusak, vagy más problémánk lenne az internetes vásárlással, még mindig megkérhetjük barátainkat arra, hogy legyenek olyan kedvesek és vásároljanak be helyettünk. Ilyenkor a többség talán empatikusabb és csak lesz pár szabad órájuk arra, hogy segítsenek nekünk. A pénzügyeket rendezhetjük utalással vagy később, a csomagok leszállításakor pedig nem kell találkoznia senkinek-senkivel, így higiénikus megoldásnak tekinthető az egész.
1 hozzászólás

Hampster

3 éve, 7 hónapja és 15 napja

Szerencsére már egyre több helyen lehet élelmiszert is rendelni, csak sajnos nem frisset. Pl Auchan is szállít már ki hozzánk, de friss élelmiszert nem.

válasz erre