21 °Ctiszta égbolt
2020. július 08., szerda • Ellák

Idén újra megnyílik a Gateway to Space kiállítás

Mariann , 2017. június 26.
Másfél év után ismét visszatér Budapestre a világ legnagyobb utazó "űrgyűjteménye", a NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó Gateway to Space kiállítás. Az esxpó július 1-től szeptember 11-ig lesz látogatható a Millenárison, ezúttal azonban nagyobb interaktív teret és több játékot kínálva a látogatóknak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Tavaly év elején érkezett először hazánkba a kiállítás, mely akkora siker volt, hogy több tízezren voltak kíváncsiak a különleges űrbéli járművekre, űrhajókra vagy éppen az űrkutatás történelmére. Sokan jelezték a szervezők felé, hogy nem tudtak ellátogatni az expóra, ezért döntöttek úgy, hogy hosszas tárgyalások után újra visszacsalogatják Magyarországra a ritkaságokat bemutató űrexpót.

A kiállítás az 1865-ben megjelent Utazás a Holdba című Verne Gyula regénnyel indul és tart egészen a Mars expedícióig, közben pedig végig kíséri az űrkutatás legizgalmasabb állomásait. A tavalyi kiállításhoz képest idén nagyobb teret kap az interaktív rész, ahol különböző szimulátorokon keresztül tesztelhetjük magunkat, hogy milyen pilóták lehetnénk. Speciális, úgynevezett zéró gravitációs géppel kóstolhatunk bele az űrbéli létbe, továbbá kipróbálhatjuk, hogy milyen az űrben szerelni és milyen nehézségekkel kell ott még megküzdeni.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!