10 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Idén így ünnepli 50. születésnapját Siófok városa

2018. március 20.
13.5581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén ünnepli várossá nyilvánításának 50.

évfordulóját Siófok városa, melynek alkalmából egy különleges eseménysorozatot indít. Kulturális, zenei, és gasztronómiai programok teszik egész évben izgalmassá a Balaton egy legkedveltebb városát.

1968-ban vált hivatalosan várossá Siófok, melyet most hatalmas bulival fog megünnepelni a város. Nem csak a hazai vendégek számára vonzó a térség, hanem a külföldiek körében is népszerű Siófok széles programválasztékának és kikapcsolódási lehetőségeinek köszönhetően. A jubileumi évforduló alkalmából a város jelentős beruházásoknak köszönhetően kívül-belül megújult és egy egész éven át tartó, tíz nagy rendezvényből álló programsorozattal mutatja meg új arculatát.

A programsorozat nyitóeseménye a Húsvéti Nyuladalom lesz, melyet idén már harmadik alakalommal rendeznek meg a város főterén. Napközben a terep a gyerekeké, lesz fiataloknak szóló koncert is, többek között az Alma együttes és Gryllus Vilmos dalaira szórakozhatnak. Este pedig jönnek az ingyenes koncertek: a Republic, a Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus és a 30Y is fellép.

Május 18-21 között rendezik meg a Pünkösdi Szezonnyitót a Siófoki Nagystrandon, ahol fellép a Mystery Gang, Fenyő Miklós, a Wellhello, az Irigy Hónaljmirigy és a Csík Zenekar. Egész nyáron folyamatosan érkeznek a Plázsra a hazai zenekarok krémje, köztük az Ocho Macho, a Punnany Massif, a Piramis és Majkáék is. Júliusban jön a Jazz fesztivál, de színházi programokban sem lesz hiány, köszönhetően a Színpartnak.

A gasztronómia szerelmesei nyáron a Bor és Fröccsfesztivál elnevezésű rendezvényen kortyolhatják a hűsítő italokat, ősszel pedig Halfesztivál és Libadalom lakatja jól Siófokot és vendégeit.