7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Idén egy hétig tart a Debreceni Virágkarnevál

2022. június 28.
53.2351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén augusztus 15-21-ig fog tartani a Debreceni Virágkarnevál, melyen 1200 hazai táncos, 400 külföldi karneváli felvonuló és körülbelül 500 000 élővirág várja majd a látogatókat.

Az 56 éves tradícióval rendelkező karnevál már nem csak a gyönyörű virágkompozíciókról szól, hanem ennél sokkal többről, hiszen az egy héten át tartó eseményen számtalan színes program várja a látogatókat.

A program első napján, a Klasszikusok Éjszakáján ismét egy feledhetetlen koncertet ad Ramon Vargas mexikói operaénekes a Kodály Filharmónia kíséretében. Ezen a napon indul a "Táncol a város" projekt, melynek keretein belül debreceni és környéki tánccsoportok 1.200 táncosa bukkan fel a belváros különböző pontjain, terein.

17-én elindul a Galiba Gyermekfesztivál, melynek idén is a Nagyerdei Kultúrpark: Debreceni Állatkert és Vidámpark szolgál otthonául. Augusztus 20-án a karnevál reggel 9-kor indul. A felvonulási útvonalon lehetőség lesz - jegy ellenében - a tribünökön helyet foglalni: a Rózsa utca, a Piac utca, a Nagytemplom, a Hatvan utca, a Bethlen utca, az Egyetem sugárút, végül pedig a Nagyerdei körút melyen végigmegy a karneváli forgatag. Idén 12 virágkocsi várja az érdeklődőket.