7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Idén 6 napos lesz a Sziget fesztivál

2022. május 07.
55.6321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Két nehéz évet követően idén ismét megnyitja kapuit a Szabadság Szigete, ahol a hat nap alatt közel 800 fellépője lesz a fesztiválnak, ráadásul több újdonság is várja majd a közönséget.

A Sziget Fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján több újdonságot is elárultak a szervezők, ilyen például a hat napos időtartam is, ugyanis az elmúlt évekhez képest idén már nem lesz 0-dik és -1-dik nap sem.

Mindez a fesztivál környékén élők miatt lett megváltoztatva, hiszen többször volt panasz a nagy tömegre, a hangra és a lezárásokra. A forgalom mentesítése miatt, a beléptetési rendszer a "K" híd belső oldalára kerül át.

További újdonság a VIP élmény, ugyanis 2022-ben egy jeggyel már négy VIP helyszínen - a Nagyszínpad, a FreeDome, a Colosseum és a Ticketswap Party Aréna - is bulizhatnak majd a fesztiválozók. Megújul idén a Colosseum helyszíne, exkluzív külsőbe öltöztetve tér vissza, izgalmas dizájn elemekkel és lenyűgöző fénytechnikával lesz felszerelve. A Nagyszínpadon több világsztár is fellép majd, többek között Justin Bieber, Dua Lipa, az Arctic Monkeys és a Kings of Leon.

Rengeteg kulturális és zenei programmal készülnek a szervezők, olyan világsztárok is fellépnek majd a fesztiválon, mint például Franciaország egyik leghíresebb táncoslábú ikerpárja, a Les Twins, akik olyan sztárokkal dolgoztak már együtt, mint Beyoncé vagy Missy Elliott. Megszokott helyszínén jelentkezik a Cirque du Sziget.

A környezetvédelem jegyében, a Greener Sziget új elemekkel egészül ki idén, így például egy CO2 kompenzációs erdő kialakításához is hozzá járulhatnak azok a látogatók, akik a jegy mellé "vásárolnak egy fát" is. Megszűnnek az egyszer használatos műanyagok és ismét visszatér a jól megszokott re: pohár is.