7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Hong Kong lett a legnépszerűbb turistacélpont 2013-ban

2014. január 31.
2.0021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az egyik angol utazási iroda úgy határozott, hogy összeállít egy listát, hogy reprezentatív képet kapjunk azzal kapcsolatban, hogy mik voltak 2013 legnépszerűbb és legkedveltebb turistacélpontjai.

Talán meglepő, de sem Havaii, sem egyéb ismert desztinációk nincsenek a listán.

A globális irodahálózattal rendelkező, tehát reprezentatív adatokkal szolgáló utazási iroda szerint a tavalyi esztendőben Hong Kong bizonyult a legfelkapottabb úti célnak, hiszen több mint 23 millió ember választotta a helyet nyaralási célból, de a listán dobogós helyre került sorban Szingapúr és Bangkok is.

Talán meglepő lehet, de a lista negyedik helyét London foglalta el, ahová 15 milliónál is több turista látogatott el tavaly, de kiemelkedően teljesített a kínai Sencsen is - 12 millió turistával -, valamint New York, amelyek a hetedik és a nyolcadik helyeket foglalhatták el.

A tízes lista utolsó előtti helyén egyébiránt a törökországi Antalya áll 10 millió turistával, és bár mindenki álma, hogy egyszer eljusson Párizsba, az utazási iroda szerint tavaly alig 9,7 millióan választották a francia fővárost, így csak a lista végére sikerült feljutnia.