0 ℃Tiszta idő
2020. március 29., vasárnap • Auguszta

Hogyan spórolhatsz a karácsonyi forgatagban? Most megtudhatod!

Brauny , 2013. december 18.
Közeleg a karácsony, ezzel együtt pedig a felelőtlen pénzköltés és pénzszórás időszaka. Az alábbi összeállításból azonban megtudhatod, hogy miként spórolhatsz akár több ezer forintot is az ünnepek alatt!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A karácsonyi díszkivilágítást mindenki szereti, de ne essünk túlzásokba! Elég egy kis ablakdísz, valamint egy kis égősor a kertben, és azokat is maximum este kapcsoljuk be, nem kell egész nap és egész éjjel égnie - maximum Szentestén.

A dekorációk szintén szépek, de ne vegyünk minden évben újakat, inkább vigyázzunk a meglévőkre, és tegyük el őket, hiszen jövőre is ugyanolyan szépek maradnak! A legjobb pedig, ha házilag készítjük el őket: ennél keresve se találnánk jobb családi programot!

Fogjuk vissza magunkat a vásárlás terén is! Nem a világvége közeledik, csak a karácsony, így nem kell semmi felesleges extrát megvennünk, csak azt, amire valóban szükségünk van.

Ezt tartsuk szem előtt akkor is, ha vendégeket várunk! Készítsük el előre a menüt mindenkinek, így elkerülhetjük, hogy rengeteg ételmaradékot a kukába kelljen dobnunk. Persze alternatív megoldás, ha nem a kukába, hanem inkább a mélyhűtőbe tesszük a megmaradt élelmiszert!

Gondolkodjunk el azon, hogy szükség van-e az ajándékok becsomagolására! Nem csak a környezetet védhetjük meg vele, hanem a méregdrága csomagolóanyaggal akár több ezer forinttól is megkímélhetjük pénztárcánkat - ha pedig a fentieket mind betartjuk, akár öt számjegyű is lehet a megspórolt összeg. Nem is hangzik rosszul, ugye?
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Móni • Überbrutál #4 • 6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Enci írta:
Nekünk is led égősor van, jobban megéri hosszútávon
Igen csak elég drága...

Enci • Überbrutál #3 • 6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Natasha írta:
Nálunk led égősor van, ami nagyon keveset fogyaszt igaz kicsit többe kerül beszerezni, de megéri
Nekünk is led égősor van, jobban megéri hosszútávon

Natasha • Überbrutál #2 • 6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Nálunk led égősor van, ami nagyon keveset fogyaszt igaz kicsit többe kerül beszerezni, de megéri

mokus84 • Überbrutál #1 • 6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Szuper tippek!