2019. szeptember 20., péntek • Friderika

Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt?

Szofi Kakuk , 2019. augusztus 10.
Az egész évben várt nyaralás olykor nagyon gyorsan el tud röppenni és a legtöbb esetben nem feltétlenül szól a tényleges kikapcsolódásról. Az egész évi túlterhelt munkanapokat, a rohanós reggeleket és a sűrű, családdal és a háztartással töltött hétvégéket egy néhány napos környezetváltozás nem feltétlenül tud megoldani. Azonban, ha tudatosan igyekszünk megtervezni a nyaralásunkat, akkor kipihentebben fogunk hazatérni a jól megszokott mókuskerék forgatagába és így tehermentesen tudjuk élvezni a lehetőségeinkhez mérten a szünidőt is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Néha, már ott problémákba ütközünk, hogy nem tudjuk elengedni 100%-osan a munkát, főleg akkor van jelen ez a probléma, ha felelős pozícióban vagyunk vagy önálló, saját vállalkozást vezetünk. Nem arról van szó, hogy akár egy teljes hétig ne gondolkodjunk el azon, hogy vajon hol tarthat az adott projekt, amin hetek óta dolgozunk vagy hogy hogyan is áll az eladási ráta a nemrég indított válallkozásunknál, de mindent célszerű mértékkel kezelni és előre gondoskodni arról, hogy amíg mi távol vagyunk minden a legnagyobb rendben legyen és a fontos dolgokat felelős kézben hagyjuk. Amennyiben erre a szintre elértünk, akkor megkezdhetjük áthangolni magunkat lelkileg is a pihenés időszakára.

Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt? - 2. kép

1. Hagyd otthon a felesleges elmélkedést!

A nyaralás egyik megkeserítő tényezője az, amikor nem tudjuk élvezni az adott körülményeket, nem tudunk nyitni az új környezet hatásai felé és beleragadunk a hétköznapok szürke forgatagába. Ne érezzünk bűntudatot, mert nem a közösségi média lapozgatásával kezdjük a reggelt, vagy mert nem hívjuk fel a szülőket a néhány napos kikapcsolódás alatt. A sértődés elkerülése végett, a teljes slow nyaralás élményéért szóljunk előre a fontos hozzátartozóinknak, hogy néhány nap detox igazán ránk fér, így ne aggódjanak értünk.

2. Tarts nagyobb digitális detoxot!

Az internet teljes elhagyása, a közösségi platformokról való eltűnés sokszor igen nehézkes, főleg akkor, ha az ember szinte azonnal meg akarja mutatni a világnak, hogy de jó dolga is van és milyen szép helyen nyaral, ezzel is megerősítve azt a tényt, hogy ez egy szuper nyaralás lesz. Ez mellett azonban, a folyamatos posztolásokkal, likevadász üzemmódban lemaradunk a belső megtisztulásról és ismét a külső elvárások veszik át a hatalmat, hiszen, ha az ember nem mutatja meg, hogy ténylegesen is nyaralni volt, akkor persze nem is volt sehol sem.

Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt? - 3. kép

3. Olyan emberekkel menj nyaralni, akikkel kicsi az esély az összetűzésre!

A családi nyaralások remek táptalajt jelentenek a ki nem mondott érzelmeknek, így a nagycsaládos pihenés könnyedén rémálommá változtathatja a hónapok óta ábrándként jelen lévő nyári tengerparti üdülésünket. A feszültségeket próbáljuk meg elcsitítani erre az időszakra és előre megbeszélni minden utazó partnerrel, hogy ezt az összezárt időt ne egymás kritizálásával és a tökéletlenségek feltárásával töltsük.

4. Legyél spontán és próbálj ki valami újat!

A komfortzónából való kilépés mindig egy kis pluszt ad a személyiségünk fejlődéséhez, így érdemes a megszokott irányoktól kissé eltérni. Amennyiben tavaly ki szerettük volna próbálni a tenger gyümölcsei tálat vagy úszni a delfinekkel vagy csak egyszerűen megajándékoztuk volna magunkat egy órányi masszázzsal, akkor idén ezeket a vágyakat váltsuk valóra, hiszen mikor, ha nem most.

Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt? - 4. kép

5. Minimalizáljuk a stresszt a szabadban töltött idővel!

A stressz jelenléte független attól, hogy az ember éppen versenyhelyzetben van vagy csak a szabadnapjai egyikét tölti a vízpart mellett. A stressz állandó közelségben van és bármikor túllenghet az ingája, ha nem tudjuk kontrollálni önmagunkat és az érzelmeinket. Forduljunk többet befelé és ne sajnáljuk a pihenésre szánt időnket, ugyanis a pihenés és a töltődés nélkül a folyamatos fáradtságérzet jelentkezik, aminek a teljesítményromlás azonnali negatív hatása.
 
2 hozzászólás

Linda • Polihisztor #2 • 1 hónapja, 1 hete és 4 napja

Gyerekek esetén nehéz kikapcsolódni, de azért nem lehetetlen. Kapcsoljuk ki a mobilt.

becky • Messiás #1 • 1 hónapja, 1 hete és 5 napja

digitális detox na az tutira segít.