19 °Cerős felhőzet
2021. május 15., szombat • Zsófia, Szonja

Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt?

Szofi Kakuk , 2019. augusztus 10.
Az egész évben várt nyaralás olykor nagyon gyorsan el tud röppenni és a legtöbb esetben nem feltétlenül szól a tényleges kikapcsolódásról. Az egész évi túlterhelt munkanapokat, a rohanós reggeleket és a sűrű, családdal és a háztartással töltött hétvégéket egy néhány napos környezetváltozás nem feltétlenül tud kipihenté tenni. Azonban, ha tudatosan igyekszünk megtervezni a nyaralásunkat, akkor kipihentebben fogunk hazatérni a jól megszokott mókuskerék forgatagába és így tehermentesebben tudjuk élvezni a lehetőségeinkhez mérten a nyaralást is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Néha, már ott problémákba ütközünk, hogy nem tudjuk elengedni 100%-osan a munkát, főleg akkor van jelen ez a probléma, ha felelős pozícióban vagyunk vagy önálló, saját vállalkozást vezetünk. Nem arról van szó, hogy akár egy teljes hétig ne gondolkodjunk el azon, hogy vajon hol tarthat az adott projekt, amin hetek óta dolgozunk vagy hogy hogyan is áll az eladási ráta a nemrég indított válallkozásunknál, de mindent célszerű mértékkel kezelni és előre gondoskodni arról, hogy amíg mi távol vagyunk minden a legnagyobb rendben legyen és a fontos dolgokat felelős kézben hagyjuk. Amennyiben erre a szintre elértünk, akkor megkezdhetjük áthangolni magunkat lelkileg is a pihenésre.

Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt? - 2. kép

1. Hagyjuk otthon a felesleges elmélkedést!

A nyaralás egyik megkeserítő tényezője az, amikor nem tudjuk élvezni az adott körülményeket, nem tudunk nyitni az új környezet adta hatások felé és beleragadunk a hétköznapok szürke forgatagába. Ne érezzünk bűntudatot, mert nem a közösségi média lapozgatásával kezdjük a reggelt, vagy mert nem hívjuk fel a szülőket sem a néhány napos kikapcsolódás alatt. A sértődés elkerülése végett, a teljes slow nyaralás élményéért szóljunk előre a szorosabb hozzátartozóinknak, hogy néhány nap detox igazán ránk fér, így ne aggódjanak azért, mert nem lesz sűrű a bejelentkezés.

2. Tartsunk nagyobb digitális detoxot!

Az internet teljes elhagyása, a közösségi platformokról való eltűnés sokszor igen nehézkes, főleg akkor, ha az ember szinte azonnal meg akarja mutatni a világnak, hogy éppen milyen jó dolga is van és milyen szép helyen nyaral, ezzel is megerősítve azt a tényt, hogy ez egy szuper nyaralás lesz. Ez mellett azonban, a folyamatos posztolásokkal, likevadász üzemmódban lemaradunk a belső megtisztulásról és ismét a külső elvárások veszik át a hatalmat.


Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt? - 3. kép

3. Olyan emberekkel menjünk nyaralni, akikkel kicsi az esély az összetűzésre!

A családi nyaralások remek táptalajt jelentenek a ki nem mondott érzelmeknek, így a nagycsaládos pihenés könnyedén rémálommá változtathatja a hónapok óta ábrándként jelen lévő nyári tengerparti üdülésünket. A feszültségeket próbáljuk meg elcsitítani erre az időszakra és előre megbeszélni minden utazó partnerrel, hogy ezt az összezárt időt ne egymás kritizálásával és a tökéletlenségek feltárásával töltsük.

4. Legyünk spontának és próbáljunk ki valami újat!

A komfortzónából való kilépés mindig egy kis pluszt ad a személyiségünk fejlődéséhez, így érdemes a megszokott irányoktól kissé eltérni. Amennyiben tavaly ki szerettük volna próbálni a tenger gyümölcsei tálat vagy úszni a delfinekkel vagy csak egyszerűen megajándékoztuk volna magunkat egy órányi masszázzsal, akkor idén ezeket a vágyakat váltsuk valóra, hiszen mikor, ha nem most.

Hogyan lassuljunk le valójában a nyaralásunk alatt? - 4. kép

5. Minimalizáljuk a stresszt a szabadban töltött idővel!

A stressz jelenléte független attól, hogy az ember éppen versenyhelyzetben van vagy csak a szabadnapjai egyikét tölti a vízpart mellett. A stressz állandó közelségben van és bármikor túllenghet az ingája, ha nem tudjuk kontrollálni önmagunkat és az érzelmeinket. Forduljunk többet befelé és ne sajnáljuk a pihenésre szánt időnket, ugyanis a pihenés és a töltődés nélkül a folyamatos fáradtságérzet jelentkezik, aminek a teljesítményromlás az egyik azonnali negatív hatása.
 
2 hozzászólás

Linda • Polihisztor #2 • 1 éve, 10 hónapja és 26 napja

Gyerekek esetén nehéz kikapcsolódni, de azért nem lehetetlen. Kapcsoljuk ki a mobilt.

becky • Messiás #1 • 1 éve, 10 hónapja és 27 napja

digitális detox na az tutira segít.