8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Hogy tetszik lenni? Önkéntes program indul a magányos idősek megsegítésére!

2020. december 16.
63.3771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Igazán különleges programot indított útnak a járványhelyzetben a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, ami már a pandémia kezdetekor is létezett, az ünnepi időszakban azonban most ismét előtérbe kerül, méghozzá a magányos idősek megsegítésére.

A Hogy tetszik lenni? célja, hogy lelkes önkéntesek látogassanak meg magányos időseket, persze csak képletesen szólva, hiszen telefonos kapcsolattartás részeként keresik majd meg őket, hogy törődést és örömet hozzanak egymás életébe legalább az ünnepi időszak alatt.

A kezdeményezés már nagy sikert aratott a járvány első hullámában is, amikor több mint 100 önkéntest és idős embert kötöttek össze így, ezzel enyhítve az időskori elszigteteltséget és megkönnyítve az otthonmaradást.

Az ünnepek alatt mindenki szeretne egy kicsit segíteni, de idén ez is nehézkesebb.

Sokkal kevesebb önkéntes lehetőség érhető el a biztonsági korlátozások okán, de a Hogy tetszik lenni? egy könnyen hozzáférhető és kényelmes opció az önkénteskedni vágyók számára, hiszen a hívásokat a világból bárhonnan, az otthonukból bonyolíthatják le. Bízunk abban, hogy a programmal az Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítőknek is segítséget tudunk nyújtani, hogy a megváltozott körülmények miatt ne kerüljenek hátrányba - mondják a program szervezői.
Az ünnepek alatt mindenki szeretne egy kicsit segíteni, de idén ez is nehézkesebb.'>