20 °C
borús égbolt
2024. május 16., csütörtök
Mózes, Botond

Tudósok által alkotott mutáns gyümölcsök kerülhetnek forgalomba

2016. március 15.
1.9801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Hihetetlen bejelentést tettek a napokban a Floridai Egyetem szakemberei, akik állítólagosan minden engedélyt megkaptak ahhoz, hogy hónapokon belül a boltokba kerülhessen az a tudomány által megalkotott, génmanipuláción alapuló gyümölcs, amely egy igazi szuper ételnek tehető.

A tudósok által egyelőre még el nem nevezett gyümölcs a vérnarancs, a lime és a szőlő keresztezéséből lett összehozva, és egy rendkívül érdekes, vöröses-lilás színű gyümölcs lett, amely az orvosok szerint páratlan formában képes hozzásegíteni az embereket ahhoz, hogy megőrizzék egészségüket.

Az új gyümölcs tehát egy részben mesterséges, részben természetes vitaminbomba, amely páratlanul sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de kiemelten nagy mennyiségben található benne az antocianinnevű anyagból is, amely állítólagosan az egyik leghatásosabb alapanyag a túlsúly és a diabétesz megelőzésében.

Hogy az új gyümölcs pontosan mikor kerülhet majd bolti forgalomba, az egyelőre még nem ismert, ellenben jelenleg is folynak az emberkísérletek, hogy az alkotók bebizonyíthassák az új gyümölcs biztonságos és hatékony mivoltát.