13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Hihetetlen: Továbbra sincs balatoni hal a Balatonon!

2014. június 30.
1.8041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Noha néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna a Balaton igazi magyar halak, így keszeg, süllő vagy ponty nélkül, azonban mára sajnos a magyar tengerhez látogatók többnyire már nem helyben kifogott finomságok közül válogathatnak maguknak az étlapról.

Hogy miért? Elsődlegesen azért, mert a tavon korábban teljes egészében megálljt parancsoltak a horgászatnak, így a balatoni büfések kénytelenek máshonnan beszerezni a jó minőségű halat, amit többségük sajnos nem is Magyarországról hozat.

Az étterem-tulajdonosok arról panaszkodnak, hogy a balatoni hal íze egészen más, mint a külföldről behozott halaké, de hiába szeretnének változtatni a helyzeten, ma már a balatoni fogashoz sem lehet olyan könnyen hozzáférni, mint korábban, ezért az ottani éttermek 90 százalékában már nem balatoni, de még csak nem is magyar halat ehetnek a vendégek.

Az utóbbi időben egyébiránt egyre népszerűbbé váltak az exkluzív halételek is, ezáltal például nagyon sok helyen kapni cápahúst, de továbbra is nagy népszerűségnek örvend a hekk, amit a közhiedelemmel ellentétben szintén nem magyar halból, hanem importált argentin csukából készítenek el.