#
kep1#Noha néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna a Balaton igazi magyar halak, így keszeg, süllő vagy ponty nélkül, azonban mára sajnos a magyar tengerhez látogatók többnyire már nem helyben kifogott finomságok közül válogathatnak maguknak az étlapról.
Hogy miért? Elsődlegesen azért, mert a tavon korábban teljes egészében megálljt parancsoltak a horgászatnak, így a balatoni büfések kénytelenek máshonnan beszerezni a jó minőségű halat, amit többségük sajnos nem is Magyarországról hozat.
Az étterem-tulajdonosok arról panaszkodnak, hogy a balatoni hal íze egészen más, mint a külföldről behozott halaké, de hiába szeretnének változtatni a helyzeten, ma már a balatoni fogashoz sem lehet olyan könnyen hozzáférni, mint korábban, ezért az ottani éttermek 90 százalékában már nem balatoni, de még csak nem is magyar halat ehetnek a vendégek.
Az utóbbi időben egyébiránt egyre népszerűbbé váltak az exkluzív halételek is, ezáltal például nagyon sok helyen kapni cápahúst, de továbbra is nagy népszerűségnek örvend a hekk, amit a közhiedelemmel ellentétben szintén nem magyar halból, hanem importált argentin csukából készítenek el.
Egy nő nem hajlandó a férjének főzni, miután az kijelentette, hogy nem fog mosogatni