11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

Hihetetlen: Titokban kísérletezik velünk a Facebook!

2014. július 01.
1.9841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Elképesztő híreket hozott nyilvánosságra megbízható forrásokból a Mirror magazin, akik arról tudósítottak nemrégiben, hogy a Facebook titokban kísérletezik felhasználóival, az eredményeket és az adatokat pedig egy kutatásban rögzítik.

A lap beszámolója szerint több százezer felhasználóból csinált kísérleti egeret a közösségi portál, miközben az érzelmek befolyásolhatóságát, avagy a manipulációs lehetőségeket vizsgálták, ezáltal belenyúltak a felhasználók üzenőfalába azért, hogy megnézzék: miként hatnak rájuk a negatív és a pozitív tartalmak.

A kísérlet hatalmas titoktartás mellett került kivitelezésre, eredménye pedig az volt, hogy akik több negatív hírről olvastak, azok maguk is negatívvá váltak, ezáltal több rossz hírt vagy történetet osztottak meg a közösségi portálon, amennyiben pedig pozitív hatásban részesültek, akkor maguk is inkább a derűsebb posztokat részesítették előnyben.

A titokzatosság miatt nagyon sokan etikátlannak és aljas húzásnak vélték a Facebook részéről a kutatást, akik ezek után ki tudja, hogy milyen manipulációs és egyéb kísérleteket hajtanak végre rajtunk nap, mint nap.