9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Hihetetlen: Rohamosan növekszik a problémás gyerekek száma!

2014. február 13.
2.5831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Még a kutatók sem tudják, hogy pontosan mitől, de az Eleven Team legfrissebb adatai szerint az elmúlt 20 évben rohamosan megnövekedett hazánkban a problémás gyermekek száma, ám még ennél is rosszabb, hogy az állapot folyamatosan rosszabbodik.

A legfrissebb felmérések szerint a mai általános iskolás korú gyerekek jelentős része - majdnem minden második gyermek - tanulási nehézségekkel, vagy figyelem- és magatartászavarral küzd, amelyek a legtöbb esetben rejtve maradnak, és nem csak a pedagógusoknak, a szülőknek sem tűnik fel a probléma.

Ha fel is tűnne, a pedagógusok továbbra sem részesülnek olyan képzésben, amivel kezelni tudnák ezt a helyzetet, hiszen a fenti problémák minden esetben eltérő bánásmódot igényelnek, másként a folyamat úgyszólván ragadóssá válhat, és "betegségként" fertőzheti meg a többi tanulót is.

Információink szerint a mai magyar gyermekek 6-10 százaléka hiperaktivitástól szenved, ennek a számadatnak viszont mindössze fele veleszületett hiperaktivitás, így minden - átlagosan 20 fős - osztályra jut legalább két olyan gyerek, aki valamilyen impulzív vagy koncentrációs nehézséggel küzd.

A kutatók elsődlegesen a nem megfelelő családi hátteret, valamint a televízió és az internet egyre komolyabb befolyását tekintik a probléma fő kiváltójának, valamint azt az oktatáspolitikát, ami eredendően nem engedélyezi a problémás gyerekek szelektálását és kiemelését az egészséges közösségből.