9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Hihetetlen: Egyre fiatalabbak a szexuális bűnözők!

2015. február 02.
1.7591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Sunday Mirror magazin a hétvégén egy roppant megdöbbentő statisztikát közölt azzal kapcsolatban, hogy 2009 óta egyre fiatalabbak a szexuális bűncselekmények elkövetői.

Csak az elmúlt hat évben például 800 olyan esetet rögzítettek Nagy-Britanniában, ahol a nemi erőszakot elkövetők és elszenvedők száma kilenc év alatti - lényegében kisgyerek.

A lap szerint nem csak ez az adat megdöbbentő, hanem az is, hogy tavaly már például egy 4 éves gyermeket is gyanúsítottként hallgattak ki nemi erőszak vádja miatt.

A lap olyan hihetetlen eseteket is közölt még, amikor egy 7 éves kisfiú egy 16 éves lányt erőszakolt meg, és mivel a briteknél a büntetőjogi felelősségre vonás legalsó határa 10 éves kor, ezért az ilyen esetekben a hatóságok legfeljebb figyelmeztetésben tudják részesíteni az elkövetőt.

Noha a lap a statisztikák miatt főként az online pornográfia terjedését okolja, más források inkább azt, hogy az országban megnőtt az alacsony iskolázottságú bevándorlók száma, ez a réteg pedig a felmérések és a rendőrségi statisztikák alapján hajlamosabb az ilyen bűncselekmények elkövetésére.