7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Hét napig dübörög a Sziget

2014. augusztus 11.
2.1631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma hivatalosan is megnyitotta kapuit a Sziget Fesztiválköztársaság, a legtöbb szigetlakó már vasárnap és szombaton beköltözött, így nekik kicsit korábban kezdődött a fesztivál hangulat.

Ma, azaz a -1. napon fellép a Tankcsapda és az amerikai Blink 182 rock banda.

A fesztivál területe közel 76 hektáros, melyet közel 8000 ember épített fel 3 hét alatt. A szervezők idén közel 400.000 látogatót várnak az eseményre, ezért 2000 toalettet is állítottak a munkások, valamint a 3 km állandó közvilágítás mellett 35-40 kilométernyi díszkivilágítással próbálják felvillanyozni a szigetlakókat.

Az első lakók már beköltöztek!

Az első lakók már beköltöztek!


Természetesen a biztonságról is gondoskodtak a szervezők, így lényegében egy kisebb kórházat is felállítottak a fesztivál területén, ahol közel 400 fős egészségügyi szolgálat látja el a feladatát. Emellett 1500 biztonsági őr, több száz jegyellenőr, valamint magyar, angol, francia, német és holland rendőrök segítenek a rendfenntartásban. Sőt a helyszínen egy rendőrőrs is üzemel.

A gasztronómiai élményekről rengeteg étterem és pub gondoskodik, valamint zöldség- és gyümölcsárusok, pékségek is találhatóak a "miniállamban".

A Nagyszínpad még üres, de nemsokára dübörög!

A Nagyszínpad még üres, de nemsokára dübörög!


A színes programok között kulturális élményekkel is gazdagodhatnak a szigetlakók, ugyanis operett és színházi előadásokat, valamint stand up-okat is láthatnak. Aki pedig esetleg nem jutna ki a Szigetre, az se bánkódjon, ugyanis a sziget honlapján minden nap 15:00 és 00:30 között élőben dübörögnek a koncertek.