13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Hét nap, kilenc headliner - Sziget Fesztivál 2019

2019. április 25.
9.3511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Augusztus 7.

és 13. között rendezik meg immáron 27-dik alkalommal a Sziget Fesztivált, mely idén már több mint 10 milliárd forintos költségvetéssel készül és minden eddiginél többet költöttek a Nagyszínpad főfellépőire. Ennek köszönhetően érkezik majd a színpadra többek között Ed Sheeran, a Foo Fighters és például a Twenty One Pilots is.

A fellépőkre költött több pénznek hála idén már a hét fesztiválnapon 9 olyan fellépő is lesz, akik igazi nagyágyúnak számítanak a fesztiválszezonban, így több teltházas napra is számítanak a szervezők. Ed Sheeren az első napon fog fellépni, melyre már a napi jegyek elfogytak. Az idei év egyik különlegessége, hogy a Sziget Love Revolution kampányának elemeit megerősítve a Nagyszínpadon szerepet kapnak olyan, a szervezők által meghívott vendégek, mint például Dr. Jane Goodall ENSZ békenagykövet és környezetvédő, Emi Mahmoud költő, aktivista és UNHCR jószolgálati nagykövete, és videóüzenetben közvetíti gondolatait Al Gore, volt amerikai alelnök.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a karszalagunkkal fizethetünk majd a fesztivál területén, melyet nem csak a feltöltőpontokon tölthetjük fel, hanem egy applikáción keresztül is. Idei újdonság a vendégeknek a Fesztivál fiók, mellyel az összes Sziget rendezvény digitális megoldásait tudják használni. Így kényelmesebben és gyorsabban tudnak bármelyik rendezvényre például online vásárolni, karszalagot előre feltölteni.

Fenntartható fesztivál

2019-ben is óriási figyelmet kap a környezetvédelem a fesztiválon. Így ismét visszatérnek a re-poharak, melyeket már nem a Szigeten fogják mosni, hanem a Szentendrére telepített mosó helyen. További újdonság, hogy nem lehet majd a fesztivál során műanyag szívószálat kérni, helyette aki ragaszkodik a szívószálhoz, az papírból készültet kap. Az ételek felszolgálásánál is olyan műanyagot fognak használni, mely lebomlik. A cél az 50%-os újrahasznosítási arány fenntartása és növelése. Továbbá a fesztiválozók idén is ajándékokért cserébe válthatják be a szelektíven válogatott hulladékot a Green Sziget Centerben.

Idén az eldobott csikkek ellen is küzdeni fognak a szervezők, így 50 000 darab zsebhamutartó kiosztását tervezik a fesztivál bejáratánál. A víztakarékosságra is felhívják a figyelmet, ugyanis a zuhanyzókban zene fog szólni, aki egy dal alatt képes lezuhanyozni, az igazi környezetvédő.

Love Revolution programok

Idén első alkalommal Love Revolution Special néven olyan performanszokra és rövid felszólalásokra kerül majd sor az átállások között a Dan Panaitescu Nagyszínpadon, melyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségünkre kívánják felhívni a figyelmet. A Civil sziget és a Magic Mirror programjai is mind a "Love Revolution" jelszó körül forognak majd. 2019-ben is rengeteg program várja majd a fesztiválozókat, lesz Utca színház, Vándor Vurstli, Cirque du Sziget és még sok más.