7 °C
tiszta égbolt
2024. április 16., kedd
Csongor

Hét gyereket is elveszített túlsúlya miatt a brit asszony

2014. április 02.
1.9191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Újabb hétköznapi történetről rántotta le a leplet a Daily Mail magazin, akiknek sikerült ezzel is bizonyítaniuk, hogy a túlsúly is befolyásolhatja a sikeres terhességet, egy brit asszony ugyanis hét gyereket is elveszített, mire végre megfogadta orvosai tanácsát, és lefogyott.

Michelle Turner most 35 esztendős, ám huszonéves korában közel 200 kilogrammot nyomott.

Brutális súlyától függetlenül sikerült teherbe esnie, azonban öt alkalommal vetélt el - orvosai szerint extrém túlsúlya miatt, ami már az ő egészségére is veszélyt jelentett.

Turner azonban nem akarta elfogadni orvosai álláspontját, és párjával tovább próbálkoztak, de előbb méhen kívüli terhessége volt, másodjára pedig kisbabája halva született. A nő ekkor döntött úgy, hogy végre hallgat orvosaira, és beültet egy gyomorgyűrűt, amivel csodával határos módon az évek során több mint 100 kilótól szabadult meg.

Habár férjével féltek a kudarctól, ám 33 évesen ismét megpróbálkoztak a gyerekvállalással, és Michelle tavaly januárban egy egészséges kislánynak adott életet, ami elmondása szerint már gyerekkora óta a legnagyobb álma volt. A kutatások szerint már kismértékű elhízással is nagyobb veszélynek teszik ki magzataikat az édesanyák, mint normál testsúlyú társaik, ám ilyen extrém túlsúly esetén a gyerekvállalás egyáltalán nem is ajánlott.