1 °Ctiszta égbolt
2020. november 25., szerda • Katalin

Heather Morris: Cilka utazása - könyvajánló

Mariann , 2020. április 25.
Heather Morris a nagysikerű Az auschwitzi tetováló szerzője egy újabb könyvvel jelentkezett nemrégiben, méghozzá az előző könyvből már jól ismert karakter, Cecilia Klein történetén keresztül mesél a holokauszt borzalmairól és a Vorkuta Gulag szörnyűségeiről.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A könyv főszereplője, Cecília Klein mindösszesen 16 éves volt, amikor 1942-ben az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborba került. Ebben a táborban felfigyelt rá az egyik magas rangú náci tiszt, aki el is különítette a lányt a többi fogolytól. Cilka rengeteg szörnyűségen ment keresztül, azonban miután felszabadították a tábort, főhősünket kollaboránsnak bélyegezték, és emiatt egy szibériai büntetőtáborba küldték, a Vorkuta Gulagra, az északi sarkkörön túl. Az írónő sajnos sohasem beszélhetett személyesen Cecília Kleinnel, azonban a rengeteg kutatómunkának köszönhetően az ő történetét is megismerhetjük.

Heather Morris a regényben a fikciós és tényelemek között lavírozik, a tábori életről olvasva és kutatva alkotta meg a szereplőit, a valódi életből vett alakok keverednek a képzeletbeliekkel, időnként több valós személyből lett összegyúrva egy-egy szereplő. Ha Te is kíváncsi vagy a holokauszt és a gulágok borzalmaira, akkor mindenképpen olvasd el Cilka utazása című regényt. (Animus kiadó, 3.980,-)
 
3 hozzászólás

Sandy • Messiás #3 • 7 hónapja, 5 napja

Elkezdtem olvasni, nagyon tetszik. Alig lehet lerakni.

bettike • Überbrutál #2 • 7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Izgalmasan hangzik.

debbie • Pipi #1 • 7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Szeretem az ilyen jellegű könyveket. Nagyon érdekel, biztosan megveszem.