9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Heather Morris: Cilka utazása - könyvajánló

2020. április 25.
14.4221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Heather Morris a nagysikerű Az auschwitzi tetováló szerzője egy újabb könyvvel jelentkezett nemrégiben, méghozzá az előző könyvből már jól ismert karakter, Cecilia Klein történetén keresztül mesél a holokauszt borzalmairól és a Vorkuta Gulag szörnyűségeiről.


A könyv főszereplője, Cecília Klein mindösszesen 16 éves volt, amikor 1942-ben az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborba került. Ebben a táborban felfigyelt rá az egyik magas rangú náci tiszt, aki el is különítette a lányt a többi fogolytól. Cilka rengeteg szörnyűségen ment keresztül, azonban miután felszabadították a tábort, főhősünket kollaboránsnak bélyegezték, és emiatt egy szibériai büntetőtáborba küldték, a Vorkuta Gulagra, az északi sarkkörön túl. Az írónő sajnos sohasem beszélhetett személyesen Cecília Kleinnel, azonban a rengeteg kutatómunkának köszönhetően az ő történetét is megismerhetjük.

Heather Morris a regényben a fikciós és tényelemek között lavírozik, a tábori életről olvasva és kutatva alkotta meg a szereplőit, a valódi életből vett alakok keverednek a képzeletbeliekkel, időnként több valós személyből lett összegyúrva egy-egy szereplő. Ha Te is kíváncsi vagy a holokauszt és a gulágok borzalmaira, akkor mindenképpen olvasd el Cilka utazása című regényt. (Animus kiadó, 3.980,-)
3 hozzászólás

Sandy

4 éve, 3 hónapja és 21 napja

Elkezdtem olvasni, nagyon tetszik. mosolygó smiley Alig lehet lerakni.

válasz erre

bettike

4 éve, 4 hónapja és 5 napja

Izgalmasan hangzik.

válasz erre

debbie

4 éve, 4 hónapja és 5 napja

Szeretem az ilyen jellegű könyveket. Nagyon érdekel, biztosan megveszem.

válasz erre