13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Házi készítésű ajándékok karácsonyra, ha nincs pénzed vásárolgatni

2018. december 09.
8.7021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár sok helyen olvashatunk mesés fizetésekről, 13. havi pénzekről és jobban teljesítő országról, a valóság azonban sajnos a legtöbb családnál messze nem ilyen idilli, lévén a karácsony elképesztő kiadásokat és extra terheket ró a kasszákra, illetve mérhetetlen stresszt a pénzkeresőkre. Emiatt sokan csak a szűk családi körnek tudnak egy kis csekélységet vásárolni, de a barátoknak és az ismerősöknek nem, mert egyszerűen nem marad pénzük rá. Ilyenkor nem maradt más hátra, mint egy kis kreativitás! Hogy az is elfogyott? Akkor hadd adjunk pár szuper tippet!


1. Receptfüzet

Ha van olyan ismerősöd, aki imád főzni, akkor keress otthon egy alig használt noteszt, és készíts belőle saját receptfüzetet. Díszítsd ötletesen a borítót, fess vagy rajzolj rá, írj bele jó tanácsokat, de ami a legfontosabb, írj bele legalább 20-30 olyan receptet, ami valamilyen formában a te kedvenced, esetleg közös kedvenc, vagy valamiért közel áll hozzád. A lényeg, hogy legyen személyes kötődése!

Házi készítésű ajándékok karácsonyra, ha nincs pénzed vásárolgatni - 2. kép

2. Képkeret

Szinte biztosak vagyunk abban, hogy egy saját készítésű képkerethez is minden megvan otthon, ami csak kell! Hogy mi kell? Lényegében csak egy nagyobb darab karton - csak van egy elrakott dobozunk valahol -, aztán olló, ragasztó, filc és némi kreativitás. Legyen a képnek tematikája, díszítsük karácsonyi dekorációkkal, vagy hívjuk segítségül az erdőt, keressünk leveleket, tobozokat, engedjük szabadon a fantáziánkat. Legyen több rétegű, a képet részben takaró vagy vicces. Sőt, ha van, képet is ragaszthatunk bele rögtön!

3. Naptár

Mindenkinek kell így az év végén egy új naptár, így ha kiszemelted is örülne egynek, akkor gyakorlatilag csak pár lapra, valamint pár filcre vagy festékre van szükséged hozzá. A 12 lapot az adott hónaphoz illő ábrákkal, képekkel, fotókkal vagy egyéb dekorációval díszítsd, és mindegyiken tüntesd fel a napokat - segítségedre lesz a telefonod -, sőt viccesen jelölhetsz is pár dátumot, születésnapokat, névnapokat, ilyesmi. Ha kész, az egészet kapcsozd vagy fűzd össze, készítsd rá egy akasztót, és ennyi!

Házi készítésű ajándékok karácsonyra, ha nincs pénzed vásárolgatni - 3. kép

4. Zeneválogatás

Egy üres CD biztosan minden háztartásban kószál valahol. Ha nálad is akad, már meg is van a szuper ajándék, egy személyre szóló válogatás CD, amire a kedvenc közös dalaitokat veheted rá, vagy olyan tételeket, melyekhez valami emlékek és egyebek fűznek. A CD-t aztán dekorálhatod, saját borítót készíthetsz hozzá, kedves kis üzeneteket írhatsz bele és ízlésesen csomagolhatod is.

5. Minden napra egy vicc

Talán a legegyszerűbb és legolcsóbb házi készítésű ajándék mind közül: a humordoboz. Vegyünk vagy hajtogassunk egy kis dobozt, színezzük, csomagoljuk, esetleg dekoráljuk, a lényeg, hogy jól nézzen ki, és legyen benne hely legalább 30 papír fecninek. Szükségünk lesz ugyanis sok papírdarabkára - lehetőleg ízlésesen kivágva, de a mennyiség csak tőlünk függ -, melyekre egy-egy viccet írunk fel, így ha a megajándékozott szomorúnak érzi magát, csak ki kell nyitnia a dobozkát, és máris kap tőlünk egy kis jó kedvet.
2 hozzászólás

Gucci

5 éve, 8 hónapja és 24 napja

Zene válogatás ez jó röhögő smiley

válasz erre

pilótakeksz

5 éve, 9 hónapja és 4 napja

Ezek nem túl izgalmas ajándékok.

válasz erre