34 °Cvihar
2020. augusztus 10., hétfő • Lőrinc

Hasznos fogadalmak nem csak az újévre

Szofi Kakuk , 2020. január 04.
Az óév elbúcsúztatása és az új év köszöntése mindig magával hozza a megújulást, amit valaki vagy nagyon komolyan vesz vagy csak egy lehetőségként tekint rá. A legtöbben bízunk abban, hogy az új szokások, célok és esetlegesen egy egészségesebb életmód felül tud majd kerekedni az előző életfelfogásunkon. Azonban, a legtöbben mégis aszerint gondolkodunk, hogy a nagyobb változásokhoz semmilyen évfordulóra nincs szükség, mert csak az akarat és a tenni akarás az, ami el tud indítani minket a változás útján.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Amennyiben mégis azok közé tartoznánk, akiknek löketet tud adni egy-egy újabb év lezárása és ezzel együtt az előző időszak nehézségeitől és rossz szokásaitól való megszabadulás, érdemes lehet néhány mantrát vagy fogadalmat kikötni, amikhez aztán, valamilyen formában ragaszkodunk is. Ám mindezeket tegyük úgy, hogy nem görcsölünk rá a január elején kitűzött célok pontos menetének a kivitelezésére sem. A változáshoz idő kell és ameddig az ember nem kezdi el rutinszerűen végezni az új szokásait, addig mindig nehéz lesz elindulni az apró lépésekkel is, amihez leginkább az akaratunkra és az elhivattottságunkra lesz szükség.

Hasznos fogadalmak nem csak az újévre - 2. képAdj időt magadnak, de ne a kifogásokra!

Az idei évben törekedj arra, hogy nem aszerint nézed a sikereidet, hogy más hozzád képest hol áll és milyen szinteket lép meg, hanem a saját képességeidet és a saját elképzeléseidet, utadat tartod szem előtt. Ezeknek a felismerése után nagyon fontos azt is tisztázni, hogy minden kitűzött célnak időt kell hagyni, a dolgok nem olyan ütemben működnek a való világban, mint ahogy azt, a virtuális világtól várjuk és kapjuk. Az 'adj időt magadnak' jelszó, ennek ellenére ne váljon kifogássá és a fontos dolgok állandó tologatásává. Törekedjünk a balansz megteremtésére és annak a megtartására és nem féljünk hibázni, mert ez emlékeztet minket arra, hogy mi is emberből vagyunk, nem kell tökéletesnek lennünk.

Becsüld meg önmagad!

Ezt a jelmondtatot minden körülmények között érdemes belevésni az elménkbe, a gondolataink oszlopos tagja legyen. Az önelfogadáshoz és mások tiszteletének elnyeréséhez elengedhetetlen az, hogy legyél magaddal rendben és tiszteld magad annyira, hogyha bizonyos helyzetek nem megfelelőek a számodra, akkor mersz lépni, csupán önmagadért is. Ráadásul, a saját magunkkal való törődés az élet minden területén kamatoztatható, a családi életben, a párkapcsolatokban, de még a munkában is hasznos, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mire is vágyunk igazán és ezért tenni is képesek vagyunk.

Hasznos fogadalmak nem csak az újévre - 3. képLegyél jelen!

A digitális világ uralma alatt elfelejtünk felnézni, mosolygó arcokat szemlélni, de olykor még azt sem vesszük észre, hogy a kapcsolataink egyre inkább minőségben romlanak, mert mindent alávetünk a saját autonómiánk eléréséhez. Az idei évtől figyeljünk jobban a körülöttünk lévő szeretteinkre és valóban azokkal töltsük az időnkent, akik hasonlóképpen mint mi, hajlandóak ránk is időt szakítani, meghallgatni minket vagy csak egyszerűen ott lenni, amikor kell.

Olvassunk többet!

Az olvasás révén nemcsak új vizekre evezhetünk gondolatban, hanem számos helyzetben a segítségünkre lehet ez a fajta szórakoztató tanulás. Az olvasás segíti a kommunikációt, nyitottabbá tesz és a vitás helyzetek megoldását is elősegítheti.

 
1 hozzászólás

csillucs • Nagymester #1 • 7 hónapja, 3 hete

Már tavaly is megfogadtam, hogy minden hónapban elolvasok egy könyvet. Sajnos nem jött össze, de idén össze fog.