Harsány színek az idei lakberendezési trendekben

Mariann , 2017. március 05.
Nemrégiben Magyarországon járt az IKEA PS 2017-es kollekciójának egyik tervezője, Iina Vuorivirta, aki bepillantást engedett abba, hogyan kerülnek a tervezőasztalról a piactéri polcokra a svéd márka termékei. Beszélt még az idei év lakberendezési trendjeiről is, ahol egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Iina Vuorivirta két éve csatlakozott tervezőként a bútorgyártó nagyvállalat csapatához. Stílusára elsősorban a klasszikus minimalizmus jellemző, szívesen tervez olyan termékeket, melyek akár kézben is hazavihetőek. Anyagok szempontjából nagyon szeret dolgozni a nyers üveggel és az agyaggal. Elmondása szerint:

Meggyőződésem, hogy a kreatív munka nem a lassú és hosszadalmas tervezési folyamatoktól lesz igazán sikeres. Ehelyett elengedhetetlennek tartom, hogy kitartóan kutassunk a probléma után, és hogy ne féljünk feltenni az esetenként butának tűnő kérdéseinket sem.

A legújabb PS kollekciót Iina Vuorivirta 16 designerrel közösen alkotta meg a több mint 50 terméket, melyből Iina egy terrakotta önöntöző kaspót, egy üvegből készült vázasorozatot, egy utazóbögrét és egy egymásba illeszthető váza/tároló szettet álmodott meg és valósított meg. A tervező a nyári limitált kiadású JASSA kollekció megálmodásában is részt vett, ugyanis több termék szintén az ő nevéhez fűződik, melyek kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készültek.

Harsány színek az idei lakberendezési trendekben - 2. kép

Idén a zöld szín dominál a lakberendezési trendekben, legyen szó falszínről vagy éppen lakberendezési tárgyakról. Iina Vuorivirta mindenkit arra biztat, hogy bátran kísérletezzen a rendelkezésére álló színekkel és formákkal, fontos azonban, hogy ötleteinket mindig egy koncepció mentén fűzzük fel.

Harsány színek az idei lakberendezési trendekben - 3. kép

 
2 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #2 • 3 éve, 2 hónapja és 14 napja

Jó pofák ezek az új darabok.

Linda • Polihisztor #1 • 3 éve, 2 hónapja és 14 napja

Imádom az ikeat