4 °Cszórványos felhőzet
2021. november 29., hétfő • Taksony

Hány fokon mosod a ruháidat? Légy környezettudatos és moss alacsony hőfokon

Mariann , 2021. augusztus 30.
Manapság már rengeteget tehetünk környezetünkben annak érdekében, hogy zöldebbek legyünk, például érdemes a ruhákat alacsony hőfokon mosni, ugyanis a legújabb mosószerek már 30 fokos mosás esetén is hatékonyan elbánnak a kosszal.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A P&G vállalat az egész világra kiterjedő új kampányában arra ösztönzi fogyasztóit, hogy háztartásukban apró változtatásokat tegyenek, amelyek nagy változást hozhatnak a bolygó számára. Az Ariel mosószer márka a "Minden fok számít" elnevezésű kampányában a mosási hőmérséklet csökkentésére ösztönöz. Kevesen tudják, hogy már 30 fokos mosás esetén is tiszták lesznek a ruhák, de ami még fontosabb, a mosási folyamat során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátása 35%-kal csökken.

Európában az átlagos mosási vízhőmérséklet 42,6°C, amelynek 10°C-kal való csökkentése akár 35%-kal csökkentheti a villamosenergia-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást. Az Ariel Allin1 PODs mosókapszulák optimalizálják a mosási folyamatot, ugyanakkor hatékony tisztítást biztosítanak még energiatakarékos ciklusokban is. Ha egy kis változtatást teszünk mindennapi szokásainkon, akkor óriási dolgokat tehetünk azért, hogy a következő generációk is élvezhessék a Földet.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!