9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Gyilkosnak nevezték külföldi gasztrobloggerek a magyar túrós csuszát

2015. január 27.
2.0081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Noha nyilvánvaló, hogy egy aprócska gasztroblog senki étkezési szokásait nem változtatja meg radikálisan, nagyon sok nemzeti érzelmű magyar számára mégis rosszul esett, amikor a Gizmondo egyik cikkében gyors gyilkosnak nevezték hazánk egyik jellegzetes ételét, a túrós csuszát.

Ami tény, hogy a túrós csuszát a magyarok is többféleképpen fogyasztják, és sokakban ellenérzést vált ki, ha az édes túrót és a szalonnát együtt látják, de mint gasztronómiai különlegesség már számtalan elismerést vívott ki magának ez az étel, legutóbb a Thrillist magazin például Európa tizedik legjobb ételkülönlegességének nevezte.

A csendes gyilkos kifejezést egyébiránt az említett lap egyik gasztrobloggere, Jesus Diaz találta ki, aki leginkább egészségtelensége miatt kelt ki a túrós csusza ellen, de az ízének már természetesen ő sem tudott ellenállni.

Az említett honlapon egyébiránt több magyar és magyar származású felhasználó is felszólalt a hozzászólok között, hogy bebizonyítsák: a túrós csusza korántsem ördögtől való finomság!