13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Guszta: nézd meg a levélből készült tányért, ami felválthatja a műanyagot!

2016. június 14.
4.7391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nem kizárt, hogy egy amerikai kezdeményezés megtalálta végre a gusztustalan és környezetszennyező műanyag evőeszközök, első ízben legalábbis a tányér alternatíváját, a Leaf Republic csapata ugyanis megalkotta az első levélből készült tányérát.

A csapat azzal a célból jött létre, hogy természetes alapanyagokból, kezdetben falevelekből, egy speciális eljárás során olyan tárgyakat, elsőre tálakat és tányérokat készítsenek, amelyek lebomlanak, nem terhelik a környezetet, olcsók és kiválóan ellátják funkciójukat is.


kép'>Guszta: nézd meg a levélből készült tányért, ami felválthatja a műanyagot! - 2. kép

A fiatal egyetemistákból álló csapat fel is tette ötletét a Kickstarterre, ahol most pénzt gyűjtenek az emberektől ahhoz, hogy ötletük megvalósulhasson, ezáltal a környezetet rendkívüli mértékben szennyező, és nehezen lebomló műanyagtányérok és egyéb egyszer használatos műanyag evőeszközök kora véget érhessen.

A Leaf Republic ehhez a teljesen átlagos faleveleket egy speciális, présszerű eljárással tömöríti és nyomja össze, amiből szinte bármilyen szilárd állagú étel fogyasztható, és alig 28 nap alatt teljesen lebomlik, így nyugodtan eldobálhatjuk például egy erdei séta során is.