13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Forradalmi találmány: Itt a fogamzásgátló chip!

2014. július 18.
2.1341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Egy újabb forradalmi találmány segíthet megelőzni a jövőben a nem kívánt terhességet, a The Daily Telegraph által bemutatott új szerkezet ugyanis egy bőr alá beültethető chip, ami hosszú éveken keresztül képes teljes védettséget biztosítani használója számára.

A felkarba vagy a hasba ültethető fogamzásgátló chip lényege, hogy olyan hatású hormonokat bocsájt ki a szükséges időpontokban - ezt külsőleg, egy távirányítóval tudjuk irányítani, illetve szabályozni - amelyek segítenek megakadályozni a terhességet.

Az implantátum egyelőre még nem tudni, hogy mikor kerül piaci forgalomba, de a MicroCHIPS gyártói úgy vélik, hogy amennyiben az utolsó tesztek is sikeresen végződnek, akkor már 2018 elején elérhetővé válik világszerte, méghozzá a többi fogamzásgátló szerhez mérten is versenyképes árkategóriában.

A kutatók szerint a fogamzásgátló chip csak egy a sok-sok olyan technológia közül, amelyek a jövő gyógyszereiként, ilyen beültetett okosrendszerek formájában kezelik majd a betegségeket, vagy akadályozzák meg a problémák kialakulását.