13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Fogamzásgátlóval vonzóbbnak láthatod a párodat

2016. február 15.
7.1071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Meglepő kutatási anyag látott napvilágot a Proceedings of the National Academy of Science című tudományos folyóiratban, amiből kiderült, hogy a nők fogamzásgátló-szedése jelentős mértékben befolyásolja a párok közötti vonzalmat.

A szakemberek szerint ugyanis, ha egy nő fogamzásgátló tablettát szed, abban az esetben sokkal vonzóbbnak találja párját, és elégedettebbek is szexuális életükkel, mint azok, akik más formában védekeznek.

A felmérésben először 50, majd 70 nőt vizsgáltak meg több éven át, így a házasságkötés előtti és utáni időszakokat vették górcső alá, majd meglepő eredményt kaptak, ha a kiválasztott párok hölgytagjai a nagy nap után abbahagyták a fogamzásgátló tabletták szedését, ezzel párhuzamosan ugyanis már nem vonzódtak annyira párjukhoz, mint korábban.

A szakértők szerint a magyarázatot a fogamzásgátlók hormonszintre gyakorolt hatásában kell keresnünk, hiszen a hormonok megváltozása alaposan módosítja a nőkben a párválasztási kritériumokat és tulajdonságokat, ezáltal bizonyos mértékben torzítja például az arcvonások vonzerejét.