12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Fizetett szabadság járna a nőknek a menstruáció idején?

2014. december 15.
2.2161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Gedis Grudzinskas, a londoni Bartholomew Kórház egykori világhírű szülész-nőgyógyász professzora szerint amennyiben a nők a menstruáció idején, tehát minden hónapban kapnának néhány fizetett szabadnapot, a hónap többi napján sokkal motiváltabbak lennének, és teljesítményük is jelentősnek megnövekedne.

A témában igencsak járatos szakember szerint ugyanis a nők a menstruáció bizonyos napjain nagyon rosszul érzik magukat, ami teljesítményükre is óriási hatást gyakorol, ez pedig hosszabb távon negatív hatást fejthet ki munkahelyi aktivitásukra.

Amennyiben azonban a professzor szerint egy-két nap fizetett szabadságot tudnának kivenni minden hónapban az ilyen időszakokban, a hónap többi napján lényegesen hatékonyabban végeznék munkájukat, ami a munkaadónak is sokkal jobbat tenne a termelés tekintetében.

Ha őrületnek hangzik mindez, vannak olyan ázsiai országok - többek között Japán és Indonézia is -, ahol a nők már fizetett szabadságra mehetnek a menstruáció idején.

Hogy mindez igazságtalan a férfiakkal szemben? A professzor szerint meg kell érteniük ezt a helyzetet, és azt is, hogy nem nekik kell gyereket szülniük.