10 °Ctiszta égbolt
2021. január 23., szombat • Zelma, Rajmund

Fejben dől el, hogy milyen lesz neked 2021

Brauny , 2021. január 06.
Bár még szinte el sem kezdődött az új esztendő, máris ömlenek ránk a különféle rémhírek, melyek nem sok jóval kecsegtetnek a jövőre nézve. Ezek olvasását követően az emberek hajlamosak magukba fordulni és sötéten látni a jövőt, ezáltal rengetegen azt vizionálják, hogy 2021 ugyanolyan rossz, ha nem rosszabb lesz, mint 2020 volt korábban. Sokan elfelejtik azonban, hogy történhetnek velünk rossz dolgok az életben, de csak rajtunk múlik, hogy milyen hónapok állnak előttünk és nekünk milyen lesz az előttünk álló esztendő.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Csak egy kis szemléletváltás kell

Merthogy csak rajtunk áll vagy bukik, hogy az a bizonyos pohár félig már kiürült, vagy félig még tele van. Klisének hangozhat, de tényleg így van. Elveszíthetjük a munkánkat, megbetegedhetünk hetekre, történhet velünk bármi más rossz az év során, azonban csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle. Az élet ugyanis nem áll meg, bármi is történjen, mindig lesz, akinek szüksége lesz ránk, mindig akad cél, amiért érdemes lehet küzdeni. Soha ne adjuk fel!

Fejben dől el, hogy milyen lesz neked 2021 - 2. kép

Olvass tanító jellegű, vidám könyveket

Az olvasás nagyon sokat segíthet abban, hogy másként lássuk a világot. Főleg abban az esetben, ha valamilyen tanító célzatú műről van szó, valamilyen motivációs olvasmányról, mely képes ösztönözni minket valamire. Rengeteg ilyen könyv elérhető a piacon, de teljesen függetlenül is válogathatunk, például annak fényében, hogy mit szeretnénk elérni. Megtanulni egy nyelvet? Megismerni a történelmet? Egy új vallást? Egy új világnézetet? Csak rajtunk áll a dolog!

Nézz meg pár nosztalgikus vígjátékot

Ha csak egy kis pillanatnyi jó kedvre vágyunk, nagyszerű lehet az is, ha előszedünk egy olyan régi filmet, példának okáért gyermekkorunk legszebb vígjátékait, melyek másfél-két óra hosszan ugyan, de kiragadnak minket a hétköznapokból, akár abból a mocsárból is, ami éppen akkor mélyre húzott minket és rossz kedvet okoz számunkra. Embere válogatja, hogy kinek és mi a vígjáték, illetve mi okoz nosztalgiát, de gyakran tényleg nagy segítség lehet.

Fejben dől el, hogy milyen lesz neked 2021 - 3. kép

Iktasd ki az életedből a negatív embereket

Bár ez sok esetben nem egyszerű dolog, hiszen előfordulhat, hogy egy családtagunk az, aki folyamatosan lehúzza a kedvünket az állandó pesszimizmusával, így őt nagyon nehéz ignorálni, de azért próbáljuk meg, mert ez a sok negatívum gyakran fel tudja emészteni az embert, olyan sok stresszt halmozhat fel bennünk, hogy abba akár bele is betegedhetünk. Ha egy ismerősünk vagy egy munkatársunk az, igyekezzünk teljesen kizárni az életünkből, egészen más lesz tőle a világ.

Találj valamit, amiből mindig erőt meríthetsz

Ez tényleg bármi lehet. Ha úgy érzed, hogy üres az életed, akkor 2021-ben próbálj meg rájönni, hogy mi hiányzik. Legyen ez egy útkereső esztendő számodra. Legyen az egy új szerelem, egy gyermek, vagy olyan egyszerű dolog, mint a rendszeres testmozgás, egy hobbi vagy csak szimplán az, hogy több időt szánsz magadra. A lényeg, hogy olyan dolog legyen, ami tényleg örömet okoz, hiszen az örömből lehet jelenleg a legtöbb erőt meríteni magunknak.
 
1 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #1 • 2 hete és 1 napja

Szerencsére én nem panaszkodom a tavalyi év miatt, nem érintett minket a korona, de sokakat igen. Kitartást mindenkinek idénre.