13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Ezért szeretik jobban a férfiak a nagyobb fenekű nőket

2014. december 01.
2.2881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Hogy honnan eredeztethető az, hogy a férfiak jobban szeretik a nagyobb és formásabb fenekű nőket? Barnaby Dixon, egy új-zélandi antropológus és evolúció-kutató szakember nemrégiben erre próbált választ adni egy kutatás során.

Dixon szerint a férfiak esetében a nagyobb fenék iránti vonzalmat határozottan az váltja ki, hogy szerintük minél kisebb a derék és a csípő közötti arány, annál vonzóbb a szemükben egy nő.



Ez derült ki legalábbis abból a kutatásból, amelyen önkénteseknek a derék és a csípő méreteiről kellett megmondaniuk őszinte véleményüket, miközben szemmozgásukat is ellenőrizték. Ebből kiderült, hogy a férfiak többsége először szinte mindig a dekoltázst vizsgálta meg, majd ezt követően azonnal a csípő, illetve a fenék került sorra, és minden esetben a nagyobb hátsót tartották szexisebbnek a vizsgálatban résztvevők.

Érdekesség a témában, hogy egy korábbi kutatás bebizonyította, hogy azok a nők, akik szélesebb csípővel és nagyobb popsival rendelkeznek, sokkal jobb agyi képességekkel is bírnak, aminek a tudományos magyarázata, hogy ezek a nők sokkal több omega-6 zsírsavat tudnak eltárolni, ami serkenti az agy fejlődését.