Ezért lenne fontos, hogy mindenki pisiljen a zuhany alatt

Brauny , 2016. szeptember 16.
Te szoktál a zuhany alatt pisilni? Amennyiben nem, akkor itt az idő rászokni, hiszen elképzelni sem tudod, hogy egyetlen pisiléssel mennyi vizet pazarolunk el a lehúzás során olyan toalettekkel, amelyeknél nem lehet szabályozni a leengedett víz mennyiségét.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Egy átlagos lehúzással ugyanis nagyjából 6 liter víz folyik el egy átlagos toalettből, vagyis egy felnőtt ember két napi tiszta ivóvízmennyiségét küldjük le a szennyvízbe, holott azt hasznosabb célokra, például éppen emberi fogyasztásra is fel lehetne használni.

Mivel egy ember átlagosan 7 alkalommal megy ki pisilni egy nap, ezzel nagyjából 42 liter tiszta ivóvíz kerül fogyaszthatatlanná, vagyis évente egy átlagember legalább 15 ezer liter vizet használ el csak arra, hogy pisilés után lehúzza a WC-t.

Ezt a mennyiséget azonban jelentős mértékben csökkenthetjük, ha a zuhany alatt is pisilnénk, hiszen ezzel átlagosan két alkalmat, avagy 12 liter vizet spórolnánk meg naponta, ami egy teljes év során már több mint 700 liter víz lenne. Csak hazánk tehát évi 7 milliárd liter vizet spórolhatna meg egy ilyen egyszerű trükkel!
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.