Ezért érdemes vigyázni a sok energiaitallal: koffeintúladagolásba halt bele egy tini!

Brauny , 2017. május 18.
Davis Allen Cripe egy mindössze 16 éves amerikai tini volt, aki imádott pörögni, imádta az életet, és emiatt csak úgy döntötte magába a koffeint, így reggeleit rendszerint egy erős kávéval kezdte, majd a nap folyamán további energiaitalokkal és egyéb koffeintartalmú italokkal folytatta.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Így történt ez április 26-án is, egy átlagos szerdai napon, amikor Davis elindult az iskolába, ott bevette a szokásos koffeinadagját, azonban ebéd után rosszul lett, összeesett a folyosón, egy órával később pedig meghalt.

Senki sem tudta, hogy mi történhetett, de a boncolási eredmények mostanra lettek készen, és ebből kiderült, hogy a fiú halálát határozottan a túl nagy mennyiségű koffein idézte elő, hiszen Davis szervezetében jóval több koffeinszármazékot találtak, mint ami egy egészséges szervezet számára még eltűrhető lenne.

Ez a fejlődő szervezetét annyira megviselte, hogy Davis-nél felfedezetlen szívritmus zavar alakult ki, amit egy súlyos szívelégtelenség követett, mely a 16 éves fiú életét is követelte. Ezért érdemes vigyázni tehát arra, hogy mennyi koffeint is viszünk a szervezetbe, hiszen a koffein nem játék!
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!