13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Ezekről a dolgokról kell lemondanod, ha hercegnő akarsz lenni!

2018. július 22.
1.9541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nők millió irigykedtek világszerte, amikor Meghan Markle megkapta a hercegnői rangot, és bár ez az irigység nem Harry hercegnek szólt, sokkal inkább annak, hogy azon szerencsések egyike, aki gyakorlatilag hétköznapi emberből királyi feleség lett. Biztos azonban, hogy Meghan hercegnő vagy éppen Katalin hercegnő ennyire szerencsések? Nem feltétlenül, ha pedig nem hinnéd el, elég csak átfutnod az alábbi listán, amiből kiderítheted, hogy miről is kell lemondanod, ha hercegnő akarsz lenni!


1. Viszlát közösségi oldalak!

Bár a brit királyi családnak vannak közösségi oldalai, a családtagok nem tarthatnak fenn külön privát profilokat sehol. Ugyan több forrás is állítja, hogy a fiatalabbak álnéven megtalálhatók az oldalon, azonban ezek is titkosítottak, hovatovább sem fotók, sem személyes bejegyzések nem találhatók meg rajtuk. Magyarul nincs Facebook, nincs önfeledt csevegés a barátokkal vagy a családtagokkal, ami valljuk be: 2018-ban azért elég nehéz ügy...

Ezekről a dolgokról kell lemondanod, ha hercegnő akarsz lenni! - 2. kép

2. Új neved lesz!

Ha hercegnő leszel, minden iratodat meg kell változtatnod, mert akárcsak a házassággal, úgy itt is teljesen új nevet kapsz, csak ebben az esetben egy kicsivel bonyolultabbat. Meghan hercegnő esetében például egy hivatalos ceremónián így szólítják vagy konferálják fel a jövőben: ő királyi fensége, Sussex hercegnője.

3. Azt veszed fel, amit mondanak!

Bár a négy fal között nyilván senki nem tudja, hogy miben járnak a hercegnők, azonban egyetlen nyilvános megjelenésen sem vehetnek fel olyan ruhát, amilyent éppen szeretnének. A brit királyi családban például nagyon szigorú szabályok vannak a szoknyákról, a cipőkről, a sminkekről, a kalapokról, a körmök lakkozásáról, egyszóval el lehet felejteni a saját stílust.

4. Azt eszed, amit kapsz!

A hercegnősködésben az is elég komoly gond, hogy ha megkívánjuk, nem kaphatunk be csak úgy egy kis nasit, vagy nem üthetünk össze magunknak egy rántottát reggelire, mert nagyon szigorú étrendet kell tartani. Ez fontos előírás, aminek részeként alakjukat és egészségüket is figyelembe veszik, noha természetesen ezt a legtöbb hercegnő néha-néha biztosan megszegi.

Ezekről a dolgokról kell lemondanod, ha hercegnő akarsz lenni! - 3. kép

5. Nem te osztod be az idődet!

Sokan azt hiszik, hogy hercegnőnek lenni egész napos fizetett láblógatást jelent, csakhogy a gyakorlatban ez egyáltalán nincs így. Egy hercegnő élete folyamatos oktatás, utazás, mosolygás és gyakorlatilag színjáték. Megnyitók, látogatók, unalmasabbnál-unalmasabb és klisésebbnél-klisésebb műsorok, melyeken elvárják, hogy mindig vidám és jó kedélyű légy. A legrosszabb azonban, hogy mindez menetrendszerűen zajlik, és egyáltalán nem úgy, ahogyan a hercegnő szeretné, hanem ahogyan éppen kijön a lépés.

+1. Viszlát addigi élet, viszlát munka!

Hercegnőként gyakorlatilag fenekestül felfordulna az életed, vagyis ahogy most élsz, annak tökéletes ellentéte várna rád, és bár ez egyet jelent azzal, hogy nem kell 8-10-12 órákat dolgoznod, ellenben egy ennél sokkal rosszabb dolog várna rád. Egy kötetlen munkaidő, ami hétfőtől-vasárnapig tart, a legsűrűbbek pedig mindig a hétvégék. Nyilván néha akad lazítás is, de hidd el, a sok utazás, a sok-sok unalmas ünnepség után inkább visszamennél a jelenlegi munkahelyedre.
3 hozzászólás

kalifa

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Ezért van az h nem mindenkiből lehet hercegnő.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 2 hónapja és 4 napja

Vannak jó és rossz oldalai a hercegnőségnek. Nem könnyű az biztos.

válasz erre

becky

6 éve, 2 hónapja és 4 napja

őszintén szólva nem irigylem őket, nem lehet könnyű ilyen szabályok mellett élni

válasz erre